Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Оставиха в ареста братята, ограбили дядо в село Искра

Съдът в Първомай остави за постоянно в ареста двмата братя, ограбили 72-годишен мъж в първомайското село Искра. 

Със сила те взели пенсията от 370 лв. на възрастния човек от дома му, а след това проиграли парите в казино. 

Предвиденото по закон наказание за това деяние е лишаване от свобода от 3 до 10 години. 

Определението на Районен съд–Първомай подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Пловдив.


Още от категорията

Първият електробус тръгва в Пловдив

12-метров електробус с 3 врати и 35 седящи места - това е най-новата придобивка, която ще бъде пусната по една от линиите на градския транспорт в Пловдив. Фирма "Автотранс Чолаков" ще оперира с електробуса, съобщи зам.  кметът Тодор Чонов. Предстои регистрирането на електробуса, след което и да се пусне в движение. Според Чонов това  е поредна стъпка..

обновено на 28.09.22 в 19:12

Анка Михайлова, която преби осиновеното си дете, остава в ареста

Има доказателства, че Анка Михайлова е насилила момиченцето на възраст едва година и 9 месеца, макар тя да твърди, че е злополука, обявиха от прокуратурата. Липсват данни и за друг човек в жилището по време на инцидента.  Вероятността от битова злополука, довела до нанесените травми, е нулева, сочат изводите на лекарската експертиза. Психо..

публикувано на 28.09.22 в 17:28

Жителите на Крумово решават дали да има нова детска градина

Да има ли нова детска градина в Крумово ще решават жителите на селото в община „Родопи“.  Кметът Павел Михайлов свиква тази вечер общо събрание в двора на местното училище „Христо Ботев“. От кметството уточняват, че сградата на сегашната детска градина „Снежанка“ е амортизирана, има недостиг на места и липсва пространство за яслена група...

обновено на 28.09.22 в 16:46

Съдът решава дали да остави в ареста "мама Айше", пребила осиновеното си дете

В 15 ч. Районният съд в Пловдив ще разгледа и ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянно задържане в ареста на майката, заподозряна за извършено грубо насилие над осиновеното си дете.  Анка Михайлова, позната още като Айше, е обвинена за причиняване на груби травми на момиченцето, на възраст година и девет месеца, от които то..

обновено на 28.09.22 в 14:18

Арестуваха дрогиран шофьор, блъснал момче в центъра на Пловдив

Дрогиран шофьор е задържан за 24 часа, след като блъснал тийнейджър на централната пловдивска улица. „Иван Вазов“. Младежът е с леки наранявания и е настанен в болница за наблюдение.  Той бил ударен от автомобила при пресичане на улицата между два автомобила, които ограничавали видимостта.  При взетата проба от шофьора – 28-годишен мъж, се оказало,..

публикувано на 28.09.22 в 11:56