Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ЦИК назначи съставите на РИК в региона

Двама юристи ще оглавяват Районните избирателни комисии в Пловдив град и област за извънредните парламентарни избори на 2 октомври. Това реши Централната избирателна комисия, след като не бе постигнато съгласие на консултациите при областния управител Ангел Стоев.

И двамата са от квотата на ГЕРБ - СДС. 

16-та РИК Пловдив град ще се ръководи от адв. Калоян Сухоруков, началник отдел „Административно-правно обслужване“ в район „Централен“. Юристът е с голям опит в организирането и провеждането на избори, бил е зам.-председател на предишни комисии.

Председател на 17-та РИК Пловдив област е адв. Янко Радунчев, също с опит в изборния процес. Участвал е във всички РИК 17 от 2011 год. Бил е член на ОИК - Асеновград,и председател на ОИК – Съединение. 

13-та РИК в Пазарджик ще се ръководи отново от Антони Върбев от ГЕРБ - СДС, който бе неин председател и на вота на 4 април 2021 г.

Начело на Районната избирателна комисия в Смолян пак ще бъде Росица Чакърова от ДПС. Тя бе председател на РИК и за парламентарния вот на 14 ноември 2021 г.

Всички районни избирателни комисии встъпват в правомощията си на 13 август, съобщават от ЦИК. 


Още от категорията

Съдът решава за ареста на 18-годишния убиец в Пазарджик

Прокуратурата внася днес в съда искане за постоянен арест на 18-годишния Никола Райчев. Тийнейджърът бе привлечен като обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал "Запад".  Жестокото престъпление е извършено с нож в петък вечерта. След това извършителят се укриваше, но бе открит и задържан на следващия ден в София...

публикувано на 03.10.23 в 07:36

Борисов настоя за диалог между управляващи и протестиращи

Разговорът между правителството и протестиращите трябва да се успокои. Това коментира в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод продължаващите 4-ти ден протести и блокади на миньори и енергетици.   "Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите. Блокирането не е изход, тормози много други граждани. Не е правилно да се..

обновено на 02.10.23 в 17:03

Прокуратурата в Пазарджик иска постоянен арест за убиеца на 21-годишния младеж

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу 18-годишния тийнейджър, който преди два дни уби с хладно оръжие, 21-годишния Ангел Здравков в един от оживените квартали на Пазарджик. След престъплението 18-годишният Никола Райчев успя да се укрие, но вчера бе задържан в района на централната гара в София.  Мотивът за убийството е..

обновено на 02.10.23 в 17:03

Корозирал снаряд е открит в изкоп на "Пещерско шосе"

Сигнал за открит силно корозирал снаряд при изкопни работи на бул. „Пещерско шосе” в Пловдив е получен след 15 ч. днес в полицията.  Създадена е организация за отцепване на периметъра, до пристигане на експертите на място са служители от Второ РУ.

публикувано на 02.10.23 в 16:50

20 деца, яли дюнери в Розино, са получили хранително отравяне

20 деца с хранително отравяне са били приети и прегледани в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, съобщи управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков. Децата, които са на възраст от 1,6 до 12 години, са яли днес по обяд дюнери от частен павилион в село Розино.  Те са дехидратирани и с повръщане. Едно от децата е в по-тежко състояние с..

публикувано на 02.10.23 в 16:04