Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ЦИК назначи съставите на РИК в региона

Двама юристи ще оглавяват Районните избирателни комисии в Пловдив град и област за извънредните парламентарни избори на 2 октомври. Това реши Централната избирателна комисия, след като не бе постигнато съгласие на консултациите при областния управител Ангел Стоев.

И двамата са от квотата на ГЕРБ - СДС. 

16-та РИК Пловдив град ще се ръководи от адв. Калоян Сухоруков, началник отдел „Административно-правно обслужване“ в район „Централен“. Юристът е с голям опит в организирането и провеждането на избори, бил е зам.-председател на предишни комисии.

Председател на 17-та РИК Пловдив област е адв. Янко Радунчев, също с опит в изборния процес. Участвал е във всички РИК 17 от 2011 год. Бил е член на ОИК - Асеновград,и председател на ОИК – Съединение. 

13-та РИК в Пазарджик ще се ръководи отново от Антони Върбев от ГЕРБ - СДС, който бе неин председател и на вота на 4 април 2021 г.

Начело на Районната избирателна комисия в Смолян пак ще бъде Росица Чакърова от ДПС. Тя бе председател на РИК и за парламентарния вот на 14 ноември 2021 г.

Всички районни избирателни комисии встъпват в правомощията си на 13 август, съобщават от ЦИК. 


Още от категорията

Дете е прието в болница след побой от осиновителката си

Дете на година и половина е прието в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние след побой, нанесен от майка му. Оказва се, че момиченцето е осиновено през миналата година, а приемната му майка 41-годишна жена от "Столипиново", твърди, че раните по тялото на детето са от падане от леглото. Лекарите обаче са на мнение, че травмите са след нанесен..

обновено на 26.09.22 в 22:19

Обсъдиха подписката за референдума в Белащица

Следобед в сградата на община Родопи започна съвместно заседание на всички комисии в Общинския съвет, а темата бе внесената подписка за референдума за отделяне на село Белащица и присъединяването му към община Пловдив.  Подписката от 490 души, придружена от писмо на инициативния комитет, е внесена в деловодството на община Родопи на 21..

публикувано на 26.09.22 в 16:50

Без арестувани и доказателства за купуване на гласове при акцията в Стамболийски

Специализирана полицейска операция срещу престъпността и изборната търговия с гласове се проведе в уязвими квартали и махали на няколко пловдивски обини - Стамболийски, Перущица и Кричим.  Без задържани и открити доказателства за купуване на гласове протече акцията, извършена на територията на полицейското управление в Стамболийски.  Проверката е..

обновено на 26.09.22 в 15:21

Норовирус е причинил стомашното неразположение на децата в Спортното в Пловдив

Ясен е причинителят на стомашните проблеми на учениците от Спортното училище в Пловдив. В 10 от 11 фекални проби са излоирани норовируси. Това заяви пред Радио Пловдив доктор Милена Панайотова от РЗИ-Пловдив, след като пристигнаха резултатите от Националния център по заразни и паразитни болести.  16 деца от учебното заведение бяха хоспитализирани..

публикувано на 26.09.22 в 14:42

Служители на РЗИ протестират за по-високи заплати

В Пазарджик и в Пловдив служителите на РЗИ излязоха на протест с искане за незабавно увеличаване на заплатите с 30 процента. Здравните служители в Пазарджик приеха декларация,с която се присъединиха към исканията на колегите им от страната. Десетината работещи в РЗИ-Пловдив излязоха пред сградата на инспекцията по време на обедната си почивка,..

обновено на 26.09.22 в 14:03