Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Стоев обсъди с двата РИК-а организацията в нощта на вота

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни срещи със  16 РИК – Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„Целта бе да се срещнем с широкия състав на комисиите и в дух на разбирателство да коментираме подготовката на предстоящите парламентарни избори“, заяви Ангел Стоев. Той съобщи на срещите и разпределението на двете палати в Международния панаир и датите, в които ще може да започне тяхната подготовка за нощта на вота. В шеста палата ще бъде настанен 16 РИК като тя ще влезе още на 27 септември, а 17 РИК ще бъде настанена в трета палата три дни по-късно.

„Надявам се, че няма да имаме логистични проблеми при подготовката на залите и ще създадем много добра организация за вашата работа. Двете палати предлагат отлични условия, както за членовете на РИК, така и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще трябва да изчакват реда си за предаване на протоколите“, коментира областният управител.

Областният управител разясни, че не се предвижда изчакваща палата в договора с Международен панаир, защото данните показват, че ковид обстановката към датата на изборите не налага специални превантивни мерки. По данни на РЗИ-Пловдив и към настоящия момент броят на заболелите е нисък.

Председателите на 16 и 17 РИК  Калоян Сухоруков и Янко Радунчев отбелязаха, че и двете комисии са изключително доволни, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там условията са много добри, комисиите имат опит от работата в тези две зали и могат по-лесно да си създадат необходимата организация.

По време на разговорите със 17 РИК бяха поставени няколко технически въпроса по настаняването им в 3 палата, на които още следващата седмица областна администрация ще търси решение заедно с екипите на Панаира.

Припомняме, че Районните комисии започнаха работа на 13 август като 16 РИК е настанена в сградата на Общински съвет – Пловдив, а 17 РИК е в  Областна управа.


По публикацията работи: Елена Крушкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Втори път удължават проекта "Грижа в дома" в Асеновград

С още три месеца се удължава срокът на проекта „Грижа в дома в община Асеновград“, след като кметът Христо Грудев сключи ново допълнително споразумение към административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси“. С отпуснатите близо 405 000 лева проектът ще..

публикувано на 20.05.24 в 16:48

ОбС на Пазарджик награди изявени общественици за празника на града

Общинският съвет в Пазарджик проведе днес тържествена сесия, посветена на 21 май – Празника на града и Ден на на светите равноапостоли Константин и Елена. В дневния ред на заседанието бяха включени само две точки – приветствия по случай 21 май – Празник на Пазарджик и  удостояване със звание „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”..

публикувано на 20.05.24 в 14:54

Отложиха за юни затварянето на възлово кръстовище в "Южен"

Предвиденото за днес затваряне на кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ в район „Южен“ се отлага. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Причината е, че от фирмата изпълнител на тази част от проекта на ВиК за Южния обходен колектор тази сутрин не бяха поставили необходимите пътни знаци и..

обновено на 20.05.24 в 14:45

Пловдив и Лайпциг активизират икономическите си отношения

Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко Шмидт. „Пловдив е сред най-добре развитите индустриални дестинации в Югоизточна Европа. Тракия икономическа зона е един от ярките примери с над 200..

публикувано на 20.05.24 в 14:45

За пловдивските зрелостници втората матура била по- лесна от тази по БЕЛ

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явявиха на втората матура. Те писаха по вариант 1 на задължителната матура.  Най-много зрелостници избраха да проверят знанията си по английски език, следвани от философия, биология и предприемачество и география. Най-малко бяха желаещите за ДЗИ по информационни технологии, информатика, химия и..

публикувано на 20.05.24 в 13:18