Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заради кризата две знакови заведения затварят врати

Тони Симидчиева: Повече колеги изпитват същите затруднения в кризата с персонал и високи цени на енергия

Известната пловдивска ресторантьорка Тони Симидчиева обяви, че затваря ресторанта си в центъра на града и пицарията си в ж.р. Тракия. Причината са  икономическата несигурност и липсата на персонал.

След 45 години ресторантьорски бизнес взех болезненото, но единствено правилно решение да затворя окончателно, пише в профила си във ФБ Симидчиева. Тя сподели пред Радио Пловдив, че е разчитала да наеме на работа молдовски граждани, но не е било възможно, защото има регламент те да са 20% от наетия персонал. 

Ресторантът й на ул. "Отец Паисий" функционира от 18 години, а този в Тракия бе отворен миналата година. Симидчиева  запазва хотела си в центъра на града с надеждата, че затвореният към него ресторант няма да се отрази на качеството на хотелската услуга.

Симидчиева ще бъде част от листата ГЕРБ-СДС, на 10 място за Пловдив-град, защото смята, че трябва да се изразява ясна позиция по важните за обществото ни теми.


Галерия

Още от категорията

Светва коледната елха в Асеновград

Тази вечер в Асеновград тържествено ще бъдат запалени коледните светлини на елхата, която се издига на централния площад „Академик Николай Хайтов“.  Празничното „Коледно сияние“ ще бъде с участието на илюзиониста Боби Шоу и неговите магически помощници, ДФ "Косара”, Музейна музикална школа, ЦПЛР „Васил Левски” и школата по спортни танци...

публикувано на 06.12.22 в 07:03

Празнуваме Никулден

Днес отбелязваме деня на Св. Никола (Свети Николай Мирликийски Чудотворец), широко известен като Никулден.   Св. Николай  е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят. Той е покровител на моретата, моряците и рибарите. Затова по традиция на трапезата на Никулден трябва да има риба, най-често шаран.Според легендата, по..

обновено на 06.12.22 в 06:54

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината.  Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15..

обновено на 05.12.22 в 16:12

Държавната помощ за щетите в карловско трябва да продължи и догодина

Над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са съсипани след наводнението в Карловско, разрушени са 21 мостове, както на общински пътища, така и вътре в населените места. Тежко пострадали и разрушени са 37 улици с обща дължина над 20 километра и площ около 75 хиляди кв. м. Общината очаква финансовата подкрепа от държавата да продължи през цялата..

обновено на 05.12.22 в 16:12

"Генератори за Украйна" събра 535 000 лв, потеглят на 12.12.

534 710 лева събра кампанията „Генератори за Украйна“, която стартира вечерта на 26-ти ноември и приключи днес на обяд, съобщи инициаторът й и пловдивски издател Манол Пейков.  До момента са платени 118  генератора с различна мощност на стойност 347 хиляди лева  и са получени като дарение още 9. С останалите малко над 187 хиляди лева ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 15:07