Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ има за цел четирима депутати от Пловдив на извънредните избори

Стефан Шилев: Искаме да си върнем държавата, тя да е спокойна и без циркове

| обновено на 28.08.22 в 15:43

ГЕРБ регистрира листата си в 16-та РИК Пловдив град. 22-ма са кандидат-депутатите с водач Бойко Борисов, лидер на партията, който е начало на  листа и в София.

На второ място е екологът доц. Стефан Шилев, трети е Вежди Рашидов, на четвърто и пето място са юристът Радомир Чолаков и финансистът Спас Шуманов. 

Целта на ГЕРБ в Пловдив е да има четирима депутати в 48-то Народно събрание. Те искат да увеличат подкрепата си в Пловдив и според тях е време това да се случи през октомври. "Играем за победа, традиционно водач в Пловдив е г-н Борисов", каза Радомир Чолаков веднага след като регистрираха листата. 

"Ще водим разумно-толерантна и нормална кампания, със срещи с гражданите на Пловдив, като ще показваме негативите на бившите управляващи", каза доц. Шилев. Той заяви, че на хората им писна да живеят в хаос две години. 

Стефан Шилев посочи, че за Пловдив са направили опити и са успели да увеличат бюджета на града за настоящата година, също така са успели в разговорите за отпускане на средства за ремонта на Хуманитарната гимназия. Там обаче управляващата коалиция е отпуснала 3 млн. лева, от необходимите 12 млн. лева за ремонтни дейности в училището. 

Радомир Чолаков: Много беше тежко последната една година, в тези три парламента, ние спирахме, буквално с телата си, да не се извършат още по-големи глупости. Имаше моменти да един-два гласа за се извърши още по-голяма злоупотреба. Ние бяхме гарантът за демокрацията, ние имахме работа с безчинстващи хора. 

Третият в листата, известният български творец Вежди Рашидов заяви, че е приел поканата да участва във вота, защото целта е победата на ГЕРБ на национално ниво. Той смята, че не е редно "Продължаваме промяната" да си правят кампанията на ГКПП Капитан Андреево, след като има произнесено решение на българския съд, и лабораторията е върната на място. Рашидов се явява за четвърти път като кандидат-депутат от Пловдив, защото градът не му е безразличен и направил много за него. По времето на ГЕРБ за открити и двете базилики, също реконструиран театър, укрепен Старосел, ремонти на училища и инфраструктура - улици и площади. 

Ето и пълната листа:

1. Бойко Методиев Борисов

2. Стефан Иванов Шилев-еколог

3. Вежди Летиф Рашидов - скулптор

4. Радомир Петров Чолаков - юрист

5. Спас Атанасов Шуманов - Финанси и право

6. Йосиф Божидаров Танев-студент по право

7. Валерия Тодорова Славова-лекар 

8. Валентин Николов Василев-икономист

9. Петър Георгиев Троянов-инженер

10. Тони Танева Симидчиева-икономист

11. Мирослав Тенев Тенев-юрист

12. Ангел Тодоров Хаджийски - машинен инженер

13. Йордан Илиев Илиев - преподавател

14. Кольо Бориславов Пашов - електроинженер

15. Таня Благоева Гешева-студент по фармация

16. Александър Димитров Радев - мениджър

17. Георги Ангелов Юруков - мениджър

18. Георги Илиев Кумчев - икономист

19. Ангел Иванов Славов-икономист

20 Емил Георгиев Русинов - икономист

21. Даниела Асенова Митева-филолог

22. Адриана Димитрова Генчева - икономист


В звуковия файл можете да чуете репортаж на Живка Танчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пламнали треви до помпена станция "Север" задимиха града

Три противопожарни екипа гасят пламнали сухи треви близо до помпена станция на Рогошко шосе в Пловдив.  Гъсти облаци дим се издигат нависоко и се виждат от всички точки на града, кото задимяването в северните части на града е най- сериозно. Гъстият дим е видим и от центъра на града.  Засега няма данни за обгазяване на района и опасност за..

обновено на 25.06.24 в 17:08

Ден първи с променени жп маршрути в Пловдив - нова гара и изненадани пътници

От днес влаковете от Пловдив за Асеновград и южните направления на страната тръгвата не от Централна жп гара, а от временна спирка при прелеза на Сточна гара. Спирането на отсечката от Централна гара до т.нар. спирка Пловдив изток се налага заради затварянето на Бетонния мост.  В първия ден с променени железопътни маршрути билети се..

обновено на 25.06.24 в 17:04

Две села от Пловдивско минаха на воден режим

Две села от Пловдивска област и ниската зони в Перущица минаха на воден режим заради високите температури и продължителното засушаване. Климатичните изменения са довели до намаляване дебита на водата в кладенци. Вода в долния край на хисарското село Кръстевич ще има само сутрин от 6 до 10 часа, а в горния край от 18 до 22 часа. Режим на водата..

обновено на 25.06.24 в 17:01

Задържаха изнудвач, рекетирал свой познат

25-годишен криминално проявен пловдивчанин изнудвал в продължение на година и половина 22-годишен свой познат, съобщиха от полицията.  По-младият мъж станал свидетел на кражба на мобилен телефон от дете в парк в пловдивския район „Южен“. Изнудвачът го обвинил, че той е извършил кражбата на телефона и за да не го издаде, поискал от него месечна такса..

публикувано на 25.06.24 в 15:23

Ново покушение срещу градски автобус, отново в ж.р "Тракия"

Задържаха млад пловдивчанин за умишлено увреждане на автобус от градския транспорт на Пловдив. От полицията съобщиха, че на 16 юни в жк „Тракия“, след слизане от рейса пътник хвърлил камък и счупил страничното стъкло. Вандалът бил във видимо неадекватно състояние, а докато автобусът се движел, се държал агресивно и обиждал шофьора. По случая е..

публикувано на 25.06.24 в 13:35