Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изграждат Център за здравни и социални услуги в Столипиново

През следващите 6 месеца ще продължи подкрепата за над 560 възрастни хора, които са в невъзможност да си осигурят здравна, психологическа и социална грижа. Това ще стане възможно чрез продължаващия проект „Патронажна грижа" в община Пловдив. Нуждаещите се ще получават медицински грижи и социална подкрепа в рамките на два часа дневно от 72-ма служители. 

На пресконференция днес бе обявено и предстоящо изграждане на Център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново. Основна цел на новата институция ще бъде предоставяне на подобрен достъп до административни, социални, образователни и здравни услуги на едно място за жителите на квартала, които са е неравностойно положение. 

Общата стойност на проекта, по който ще бъде изграден центъра, е над 2 300 000 лева, като предвидените специалисти, които ще работят там, са 13. 

Репортажа на Христина Йорданова може да чуете в прикачения звуков файл.


Още от категорията

Ще е политическо чудо, ако за 7 дни Габровски направи кабинет

Хирургът проф. д-р Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ - СДС за премиер. Днес той получи от президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство, който трябва след 7 дни  да предложи структура и състав на кабинет или да върне мандата неизпълнен.  Според политолога Даниел Смилов н е е изключено човек без политически опит, какъвто е..

публикувано на 05.12.22 в 15:47
Светослав Терзиев

България не реши проблемите с корупцията по високите нива

Трудно време и за една от важните за България външнополитически цели - приемането в общността без контрол на вътрешните граници Шенген. Нидерландия - по-категорично, а Австрия - не толкова, вече дадоха знак, че няма да одобрят българската кандидатура на срещата на Съвета на Европейския съюз на 8 декември.  С журналиста от вестник „Сега“ Светослав..

публикувано на 05.12.22 в 14:55

Правителствата се избират в страната, но се свалят в София

Уважението към избирателите е един от мотивите, които водят, когато се взимат партийните решения, включително когато се взима решение а номинацията за премиер. В този смисъл е логично лидерът, в случая Бойко Борисов, да е натоварен с това очакване, но и близката история показва, че това не е задължително, коментира час преди връчването на мандата на..

публикувано на 05.12.22 в 10:58

Политиците трябва повече да внимават как говорят за Шенген

„Политиците трябва да внимават повече какво говорят. Неприемането ни в Шенген не е краят нито на Еврочленството за България, нито за други облаги, които получаваме от ЕС“. Това коментира в предаването „Точно днес“ председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов по повод шамара "Шенген" и реакциите на политиците на вестта, че..

публикувано на 05.12.22 в 10:54

Канят посетители в Комплекса за ранно детско развитие

Фондация "За Нашите Деца" ще проведе "Ден на отворените врати" в Комплекса за ранно детско развитие -  Пловдив.   Събитието ще стартира в 10:00 ч. с разходка из сградата на адрес ул. Димитър Цончев № 11 и среща-разговор.  Ще се презентира работата на фондацията, както и ще се проведат срещи със специалисти и експерти.  Може да се разгледат..

публикувано на 05.12.22 в 05:54