Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Първата процедура по Плана за възстановяване бе представена в Пловдив

В Областната администрация в Пловдив бе представена първата процедура от Плана за възстановяване и възможностите за бизнеса да кандидатстват по него. 

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев представи в Пловдив първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модрнизация“.

Тя е с общ бюджет  260 млн. лева.

Министър Пулев увери, че в работата си служебното правителство приоритизира възстановяването на икономиката. 

"Служебният кабинет работи по един основен приоритет - да дадем глътка въздух на най-уязвимия сегмент в българската икономика". 

По-голямата част от този ресурс ще дойдат по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, като първата процедура вече е отворена.

"Ние сме първото министерство, което работи по Плана за възстановяване и устойчивост".

Процедурата е насочена към микро-, малки и средни компании в четири икономически сектора. 

"Първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост е факт".

Първият сектор е преработваща промишленост, вторият- доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване. Третият сектор е обърнат към фирми, занимаващи се със  създаване и разпространение на информация и творчески продукти, а последният ще подпомага професионални дейности и научни изследвания.

Първото плащане вече е факт, каза служебният министър на иновациите. 

Срокът за кандидатстване е 21-ви септември, като фирмите могат да подадат своите документи онлайн през платформата на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС  в България. 


Още от категорията

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината.  Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15..

обновено на 05.12.22 в 16:12

Държавната помощ за щетите в карловско трябва да продължи и догодина

Над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са съсипани след наводнението в Карловско, разрушени са 21 мостове, както на общински пътища, така и вътре в населените места. Тежко пострадали и разрушени са 37 улици с обща дължина над 20 километра и площ около 75 хиляди кв. м. Общината очаква финансовата подкрепа от държавата да продължи през цялата..

обновено на 05.12.22 в 16:12

"Генератори за Украйна" събра 535 000 лв, потеглят на 12.12.

534 710 лева събра кампанията „Генератори за Украйна“, която стартира вечерта на 26-ти ноември и приключи днес на обяд, съобщи инициаторът й и пловдивски издател Манол Пейков.  До момента са платени 118  генератора с различна мощност на стойност 347 хиляди лева  и са получени като дарение още 9. С останалите малко над 187 хиляди лева ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 15:07

Социалното предприятие откри втори магазин в Пловдив

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив откри в кв. „Капана“ втори собствен физически магазин. Единственият майстор в България по стъклодухане Иван Станев, който е част от предприятието, спази традицията и счупи за късмет една стъклена играчка. Ръчно рисувани коледни стъклени играчки, картини, текстил, сувенири с емблематични за..

публикувано на 05.12.22 в 13:58

Хулиган потроши спирка на градския траспорт

За пореден случай на вандалски прояви по спирките н градския транспорт съобщи пловдивската полиция.   Млад пловдивчанин е арестуван за грубо хулиганство на автобусна спирка. Той строшил стъклопакета на  стоянка в ж.к. „Тракия“, но бил забелязан от полицейски патрул и веднага арестуван. Срещу него е образувано бързо производство.  При друг инцидент..

обновено на 05.12.22 в 13:39