Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР Милен Митев от Радио Пловдив:

Да търсим повече това, което ни съединява, а не разделя

Водещият на Вход свободен Жоро Пеев и генралният директор на БНР Милен Митев
Снимка: Диян Никфоров, Радио Пловдив

В Деня на Съединението и празника на Пловдив генералният директор на БНР Милен Митев лично поздрави директно от студиото на Радио Пловдив слушателите:

Празникът на Съединението е много сладък за нас, българите, защото е нещо,  което сме извоювали със собствени усилия.Смятам, че е един от най-важните актове в нашата история. Съединението е точно това, което ни липсва, защото в момента сме много фрагментирани. Пловдив винаги ще остане в сърцето ми - аз съм израснал тук, каза Митев в предаването "Вход свободен".   

Колкото до  предизвикателствата пред БНР - основното е цялостното модернизиране на радиото. Технологиите се променят, а това създава предизвикателства и възможности.  Обществените медии имат малко старомоден имидж -  не тръсим на всяка цена рейтинга и сензацията, което обаче повишава доверието в нас. Дигитализацията и модернизацията на самия работен процес са  най- важната ни задача,  каза още генералният директор на Българското национално радио. 

Пловдивчани да бъдат здрави, щастливи и да търсят повече това, което ги съединява, а не това, което ги разделя, пожела Митев на слушателите. 
По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:

Още от категорията

Лицата в кабинета ще изпълняват приоритетите на ГЕРБ

Намаляват или се увеличават  шансовете за съставяне на правителство след срещата на номинирания за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски с ДПС - коментар и анализ от политолога Георги Киряков.  "Наблюдава се тенденцията да се акцентира върху сходствата между партиите, но да не се набляга върху това, което ги разделя  и по специално в разговорите..

публикувано на 09.12.22 в 15:26

Нараства вероятността за предсрочни избори

Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли развръзка? Политологът Иво Инджов в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив заяви, че развръзка в днешния ден няма да има. „Факт е, че тези..

публикувано на 09.12.22 в 10:08
Красен Станчев

Частният сектор се развива доста добре, има ръст от 3%

Докато политическите совалки за съставяне на кабинет вървят, депутатите творят в пленарна зала. Изненадващо идеята на БСП за обвързване на минималната работна заплата със средната за страната беше подкрепена на първо четене от всички политически сили. Какво означава реално това за икономиката? Отговорите търсим от икономиста  Красен Станчев . Красен..

публикувано на 09.12.22 в 10:04

Лекарите вместо да преглеждат пациенти, подреждат хартия

Увеличаващата се административна работа на общопрактикуващите лекари затруднява работата им, а от това страдат пациентите. Работата с хартиените документи отнема времето на лекаря или негов сътрудник. Това са един до два часа работно време на ден, за които могат да бъдат прегледани от 5 до 10 пациенти. Това заяви пред Радио Пловдив д-р..

публикувано на 09.12.22 в 08:21

Реформите за приемането в Шенген изглеждат невъзможни

Важните реформи, за да бъде приета страната ни в Шенген, изглеждат невъзможни в близка перспектива, тъй като нямаме стабилно правителство, а за да се случат е необходимо  широко мнозинство. Това коментира политологът Милен Любенов малко след като стана ясно, че България и Румъния получиха отказ от присъединяване към пространството...

публикувано на 08.12.22 в 16:44