Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Забрана за продажба на алкохол след 23 часа поиска общината

Да се забрани продажбата на спиртни напитки, бира и вино  в магазини и бензиностанции в Пловдив от 23.00 ч. до 08.00 ч. сутринта предлага заместник- кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. Промените в Наредбата за обществения ред са публикувани за обществено обсъждане на сайта на общината. Според мотивите му ограничението е част от борбата с нарушенията на добрите нрави и с шума, за да се гарантира спокойствието на гражданите. Като косвен ефект се очаква да бъде подобрен контролът при употребата на алкохол на обществени места. 

Ако забраната бъде нарушена от гражданин глобата е  в размер от 300 до 3000 лв., а на юридическите лица и едноличните търговци от  3000 до 30 000 лв.

Проектът предвижда за удължено работно време на заведения за хранене и развлечения, магазини, игрални зали, компютърни зали, бензиностанции и обектите към тях, автомивки и други търговски обекти да се изисква разрешението на районния кмет. Ако магазинът се намира в жилищна сграда или в сгради със смесено предназначение, трябва да се изисква съгласието на етажната собственост. 


Още от категорията

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи. Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия. Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. До момента е..

публикувано на 02.12.22 в 16:02

От 5 декември затварят част от бул. "Александър Стамболийски"

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  От понеделник, 5 декември, около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“,..

публикувано на 02.12.22 в 15:37

Протест настоя Ангел Стоев да спре новия ОУП на Пловдив

Над 150 пловдивчани протестираха пред Областната администрация срещу приетия от Пловдивския ОбС нов  Общ устройствен план на Пловдив, който дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парк „Отдих и култура“. С плакати „Да спасим зеленото сърце на Пловдив“, „Г-н областен управител, спасете една 70-годишна..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Нова техника получи ОП "Чистота" в Пловдив

Първите 8 нови машини за почистването на улиците в Пловдив бяха показани в базата на общинското предприятие „Чистота“. Директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че са закупени контейнеровози, мотосметачни машини, миячна машина, два 16-кубикови сметовози, а до края на месеца чакат още един 7-кубиков сметовоз, който да чисти..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата. Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на..

публикувано на 02.12.22 в 13:07