Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват ремонтирания участък на ул. "Даме Груев" в "Южен"

Ремонтираният участък на ул. „Даме Груев“ от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“ се очаква да бъде отворен за пътни превозни средства днес около 10:30 часа.

От общинското предприятие „Организация и контрол на движението“ призовават шофьорите да карат внимателно и да спазват пътните знаци.

От 9 септември (петък) продължава следващият етап от реконструкцията. Заради това се спира движението по „Даме Груев“ в отсечката между улиците „Пере Тошев“ и „Тодор Александров“. Двете кръстовища няма да бъдат затваряни. Указателни табели ще насочват към обходни маршрути. Предвижда се реконструкцията на цялата улица да приключи до 31 декември.


Още от категорията

Кметът на Хисаря заложи на туризма в мандатната си програма

Ускореното развитие на Хисаря е основна цел в Мандатната програма на кмета Ива Вълчева. Сред краткосрочните цели са реконструкцията на улици и водопроводни мрежи и интелигентно управление на уличното осветление в населените места. Ще бъде проектирано и помощно игрище към градския стадион „Крепост“, както и ремонт и подвижно покритие на Летния..

публикувано на 29.02.24 в 17:47

Ускоряват работата по проекта за нова част на Околовръстно шосе

Максимално сме ангажирани и е ускорена подготовката на проекта за изграждане на Околовръстния път на Пловдив, това заяви на среща между институциите, имащи отношение към реализирането на проекта, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов.  В съвещанието в Агенция „Пътна инфраструктура“, участваха председателят..

публикувано на 29.02.24 в 16:58

Пловдивските съветници препотвърдиха решението да си увеличат заплатите

С пълно единодушие от 50 гласа и без дебат общинските съветници прегласуваха върнатото от областния управител Илия Зюмбилев решение за увеличение на заплатите им до 3080 лева.  В началото на гласуването председателят на Общинския съве Атанас Узунов припомни, че по закон местният парламент има три възможности - да отмени, измени или приеме..

обновено на 29.02.24 в 16:11

Любозар Фратев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „ Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев на днешното заседание.  Общинският съвет удостои Фратев с почетното отличие за изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на Пловдив и грижа за неговите граждани. Като част от церемонията на инж. Фратев..

публикувано на 29.02.24 в 14:46

След 3 години ремонт Планетариумът в Смолян отвори отново

Обновеният след ремонт и доставка на модерно оборудване планетариум в Смолян днес отново отвори врати. С водосвет, отслужен от отец Запрян Шиков, и тържествена церемония бе открита астрономическата институция в града. Над 4 млн. лв. са вложени в обновяването на Планетариума, извършено по проект с европейско финансиране.  Смолянският планетариум е едно..

публикувано на 29.02.24 в 14:33