Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отчаянието отстъпва на надеждата в карловските села

| обновено на 11.09.22 в 15:08
2
Снимка: Кристина Костова

И в неделния ден местни хора, доброволци и военнослужещи продължават разчистването на тоновете наноси в пострадалите карловски села Богдан, Каравелово и Слатина.

Във възстановителните дейности през уикенда участват 1000 доброволци, и над 100 военнослужещи и курсанти от висшите ни военни училища.

Над 90 тежки машини работят на терен в трите села за разчистването на коритата на реките. 

"В понеделник се очаква още 10 единици техника - малка и средногабаритна, която ще се включи в разчистването. Изобщо имаме работа за следващите няколко месеца" - съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.


Вчерашният краткотраен дъжд не е нанесъл нови щети в района.

"Отчаянието вече отстъпва на надеждата и духът на работещите е повдигнат. Всички сме обединени за работа" – заяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. В сряда той ще бъде в столицата при вицепремиера и министър на вътрешните работи, за да му докладва за актуализирания размер на щетите.

И в трите села – Богдан, Каравелово и Слатина има обособени пунктове със създадена организация за координацията и разпределението на доброволците.


Продължава и акцията за набирането на дарения за пострадалите местни жители.

Ботев Пловдив дари 17 455 лв на пострадалите от наводнението в община Карлово, обявиха от клуба.


Снимки: Кристина Костова.Галерия

Още от категорията

ОУП на Пловдив е приет законно, Ангел Стоев няма да го връща на ОбС

Общият устройствен план на Пловдив е приет в съответствие със закона, включително и по отношение на изискуемото мнозинство за вземане на решение с ¾ от всички общински съветници, гласи заключението на Областната администрация. В този смисъл няма основание да се очаква, че областният управител Ангел Стоев ще го върне за ново разглеждане,..

обновено на 09.12.22 в 14:05
Снимката е илюстративна

Апартамент в Пловдив беше опожарен от електрическо одеяло

Електрическо одеяло причини пожар в апартамент на бул. „Александър Стамболийски“ в пловдивския район „Южен“. Пострадали при инцидента няма.  Обитателката на дома – младо момиче, успяло да се събуди и да напусне навреме жилището. Реакция само минути по-късно е могла да бъде фатална за живота й – съобщават от противопожарната служба в града. При..

публикувано на 09.12.22 в 12:51

Община Пловдив и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Кариерното развитие, професионалната реализация на студенти и разработването на общи проекти в сферата на публичната администрация са част от областите, в които ще си партнират в бъдеще Университетът за национално и световно стопанство и Община Пловдив.  Документът за сътрудничество беше подписан от ректора на вуза проф. д-р Димитър Димитров и и.д...

публикувано на 09.12.22 в 12:10

Катастрофа със загинал блокира пътя Пловдив - Карлово за четири часа

Един човек е загинал и един е ранен при катастрофа на главния път Пловдив - Карлово . Челният сблъсък между кола и товарен автомобил е станал около 10.40 ч. в участъка между селата Граф Игнатиево и Труд, съобщават от пловдивската полиция.  По първоначални данни БМВ с хърватска регистрация навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в камион..

обновено на 09.12.22 в 11:34

Пак строшиха с камъни стъклата на градски автобус в Пловдив

Поредно нападение върху автобус от градския транспорт на Пловдив. Снощи в Шекер махала с камъни е обстрелвана  колата, движеща се по автобусна линия №11. Инцидентът е станал, когато автобусът е минавал край училище „Панайот Волов“. Пострадали няма. Счупено е едно средно странично стъкло на превозното средство – съобщи Костадин Тотков от..

публикувано на 09.12.22 в 11:16