Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Държавата търси още техника под наем за разчистване на карловските села

Търсят се и транспортни фирми, които да поемат ежедневното извозване на 210 деца до училищата в Карлово

| обновено на 12.09.22 в 17:20
Снимка: Радио Пловдив

Областният управител Ангел Стоев призова строителните фирми да предоставят под наем още техника за разчистването на наводнените карловски села. Необходими са не само тежки, но и малки машини, които да влязат в домовете на хората. Стоев уточни, че за предоставянето на механизацията е осигурено финансиране от държавата.

Търсят се спешно и транспортни фирми, които да осигурят ежедневното  извозване на 210 деца до училищата в Карлово. Той подчерта, че началото на учебната година е под въпрос, защото нито една фирма не е участвала в процедурата, обявена от общината. 

Продължават възстановителните дейности в най-тежко пострадалите от наводнението села в Община Каравелово – Богдан, Каравелово и Слатина. 120  строителни машини работят на терен и разчистват улиците и участват в  укрепването на речните корита.  

Продължават аварийните  работи за възстановяване на електрозахранването и водоподаването в засегнатите села като само в Слатина са отстранени напълно.

В Каравелово на 100 от домовете и сградите има ток, с изключение на уличното осветление. Причината е, че пороят е отнесъл стълбовете и за тяхното изграждане е необходимо време. В половината от селото вече има и вода, от ВиК-Пловдив уверяват, че до края на деня ще има и в останалата част.

В Богдан ток има в 70 на сто от къщите, а в половината има вода. 

На този етап водата все още не е годна за пиене.

Извършена е дезинфекция на улиците и всички публични пространства и обществени сгради, а от днес започва пръскане по домовете, за да не плъзнат зарази.

В разчистването на населените места днес отново работят над 120 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и ВВС.

Още от категорията

ОУП на Пловдив е приет законно, Ангел Стоев няма да го връща на ОбС

Общият устройствен план на Пловдив е приет в съответствие със закона, включително и по отношение на изискуемото мнозинство за вземане на решение с ¾ от всички общински съветници, гласи заключението на Областната администрация. В този смисъл няма основание да се очаква, че областният управител Ангел Стоев ще го върне за ново разглеждане,..

обновено на 09.12.22 в 14:05
Снимката е илюстративна

Апартамент в Пловдив беше опожарен от електрическо одеяло

Електрическо одеяло причини пожар в апартамент на бул. „Александър Стамболийски“ в пловдивския район „Южен“. Пострадали при инцидента няма.  Обитателката на дома – младо момиче, успяло да се събуди и да напусне навреме жилището. Реакция само минути по-късно е могла да бъде фатална за живота й – съобщават от противопожарната служба в града. При..

публикувано на 09.12.22 в 12:51

Община Пловдив и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Кариерното развитие, професионалната реализация на студенти и разработването на общи проекти в сферата на публичната администрация са част от областите, в които ще си партнират в бъдеще Университетът за национално и световно стопанство и Община Пловдив.  Документът за сътрудничество беше подписан от ректора на вуза проф. д-р Димитър Димитров и и.д...

публикувано на 09.12.22 в 12:10

Катастрофа със загинал блокира пътя Пловдив - Карлово за четири часа

Един човек е загинал и един е ранен при катастрофа на главния път Пловдив - Карлово . Челният сблъсък между кола и товарен автомобил е станал около 10.40 ч. в участъка между селата Граф Игнатиево и Труд, съобщават от пловдивската полиция.  По първоначални данни БМВ с хърватска регистрация навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в камион..

обновено на 09.12.22 в 11:34

Пак строшиха с камъни стъклата на градски автобус в Пловдив

Поредно нападение върху автобус от градския транспорт на Пловдив. Снощи в Шекер махала с камъни е обстрелвана  колата, движеща се по автобусна линия №11. Инцидентът е станал, когато автобусът е минавал край училище „Панайот Волов“. Пострадали няма. Счупено е едно средно странично стъкло на превозното средство – съобщи Костадин Тотков от..

публикувано на 09.12.22 в 11:16