Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

АМТИИ открива учебната година

| обновено на 13.09.22 в 08:35

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив открива новата академична 2022 - 2023 година в пространството на Епископска базилика на Филипопол.

Церемонията по откриването ще бъде последвана от връчването на почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на доайена на българския балет - проф. Петър Луканов. 

След церемонията в Базиликата ще се състои публичната лекция „Режисурата в танцовия спектакъл“ на специалния гост проф. Петър Луканов. Творец със собствена визия и облик, изключително плодотворен и многообразен, той е неоспорим авторитет с влияние върху българското национално изкуство по принцип. Като част от мащабния образователен проект на Академията Проекции на диалога с Петър Луканов ще бъде осъществена публична лекция, майсторски клас и подкаст епизод.


Още от категорията

Културните дейци излизат на протест срещу ниските си доходи

Служителите  на Държавен куклен театър Пловдив излизат на протест пред сградата на културната институция в града. Така те ще се включат обявения национален протест „Народ без култура е народ без бъдеще!“, който е насрочен пред Министерството на културата в столицата в 12 часа. В него ще участват и представители на Държавна опера - Пловдив, които..

обновено на 06.12.23 в 07:26

Честит Никулден!

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят.  Празнична литургия в църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в Пловдив ще отслужи знеполски епископ Арсений.  Пловдивският митрополит Николай ще посрещне празника в..

обновено на 06.12.23 в 07:26

Полицията в Пазарджик на крак за мача "Хебър" - "Левски - София"

Полицията предприема мерки за охраната на футболната среща между отборите на Хебър - Пазарджик и Левски - София. Тя ще се играе от 14.30 ч. на стадион „Георги Бенковски”, като преди влизането феновете ще преминават през щателна проверка за недопускане внасянето на забранени и опасни предмети.  Носенето на документи за самоличност е задължително, а..

обновено на 06.12.23 в 07:26

Информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост в Пловдив

Национален фонд „Култура“ организира в Пловдив информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост. Срещата с представители на сектор „Култура“ ще се проведе в Голяма конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. Ще бъдат разисквани отворените за обществено обсъждане грантови схеми  „Български продукции от сектора на..

публикувано на 06.12.23 в 07:23

224 нови с коронавирус, 13 от тях в Пловдивска област

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 224, сочат данните на Единния информационен портал.  Делът на положителните резултати е почти  9,4%.   По области – в Пловдивска новозаразените са 13, в Пазарджишка – 4 и в Смолянска – 3.   Четирима души са починали от инфекцията в цялата страна.  Излекуваните през..

публикувано на 06.12.23 в 06:41