Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градски куест предизвиква пловдивчани с улични загадки

| обновено на 13.09.22 в 16:03
Снимка: Личен архив

Този петък, 16-ти септември, над 40 отбора ще се включат в градски куест из улиците на Пловдив. Събитието е подходящо за всички възрасти, а участието е абсолютно безплатно за всеки, който желае да се включи. Така сдружение „BG Бъди активен“ ще отбележи международната инициатива „Паркинг Ден за фитнес“ / Park(ing) Day for Fitness, в Пловдив.

По време на пилотното ѝ издание, което ще проведе в дните 16-22 септември, „BG Бъди активен“ ще преобрази някои от традиционните паркоместа в центъра на града в мeста за спорт, игри и забавления. За да ангажира гражданите с темата за качеството на градската среда, сдружението заедно с партньорите от TimeScapeRoom, отправя предизвикателство към тях наречено “Градски игри” – серия от загадки и предизвикателства, с които участниците ще (пре)открият любимия Пловдив. Чрез различни активни и забавни предизвикателства отборите ще трябва да открият всички „скрити“ локации, решавайки загадките.

 „Със събитията от инициативата Park(ing) Day for Fitness, „BG Бъди активен“ иска да насочи вниманието към неизползваните възможности, които нашите градове предлагат за повече физическа активност на открито. Като демонстрираме как пространствата в града могат да се отворят за жителите и да станат център за общуване, ние променяме не само физическата среда, но и културата на хората“, казва Ласка Ненова, основател на „BG Бъди активен“.

Стартът на куеста е от Виенски павилион, в парк "Цар Симеонова градина", в 17:30 часа. Специални награди са подготвени за трите отбора, които най-бързо решат загадките и преминат през всички локации по маршрута. Отборите стартират по реда на записването. За да участват, деца под 14 години, задължително трябва да са с пълнолетен придружител. Ако желаете да участвате и съберете отбор се запишете тук ➡ https://forms.gle/KoqtPUF2LBbUSC5aA

Ласка Ненова гостува в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев се раздели с Радостин Кишишев

Ботев (Пловдив) се раздели по взаимно съгласие с административния директор Радостин Кишишев. „Жълто-черните“ официално обявиха изненадващата новина. „Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава бъдещи успехи“, написаха още от Ботев (Пловдив). 49-годишният легендарен футболист беше назначен при „канарчетата“..

публикувано на 09.05.24 в 18:02

Кузманов се класира за четвъртфиналите на Чаланджър в Австрия

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро.  Българинът направи обрат и победи във втория кръг с 2:6, 6:2, 6:0 №211 в света Лукас Ноймайер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 53 минути. В първия кръг Мико елиминира с 6:3, 6:2 Мохамед Сафват от Египет...

публикувано на 09.05.24 в 17:59

Изложение за екзотични животни този уикенд в Пловдив

Второто издание на "Exotic Expo" - изложението за екзотични животни и всичко свързано с тях, предстои да видим тази събота и неделя в Пловдив. Събитието ще се проведе в Пловдив, зала "Колодрум" 11ти и 12ти май 2024. с начален час 10:00 и е с вход свободен. Всеки посетител ще може да се срещне отблизо с различни видове влечуги, земноводни, охлюви,..

публикувано на 09.05.24 в 17:06

Малките Чучулиги за биоразнообразието в детската градина

На 8-май децата от Детска градина „Чучулига“ в Пловдив ни показаха в изложба, как изглежда биоразнообразието погледнато през детските очи. Те заедно със съдействието на Регионален природонаучен музей -Пловдив, Регионална инспекция по околната среда и водите- Пловдив и Българско дружество за защита на птиците ни пренесоха в чудния свят на своята..

публикувано на 09.05.24 в 16:37

Локомотив отбеляза 20 години от спечелването на титлата

На 8 май 2024-а се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла от Локомотив Пловдив, отбелязаха от клуба. Ето какво написаха „черно-белите“: „Днес се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла! На 8 май 2004 г. Локомотив е шампион на България за сезон 2003/2004 след драматична победа над Славия с 3:2...

публикувано на 08.05.24 в 18:13