Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Сашо Пенов обеща помощ за наводнената гимназия в Карлово

| обновено на 15.09.22 в 14:23

Има точна оценка на щетите за Професионалната гимназия по жп транспорт  - Карлово.

Ще помогнем за цялостното възстановяване на учебния процес, каза министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов, който откри новата учебна година в пострадалото училище от наводненията през август.

"Според конкретната ситуация ще предприемем действия, които да подобрят училищната среда", каза министърът, но не уточни точната сума, необходима за предоляване на щетите.

Проф. Сашо Пенов коментира в Карлово още, че напълно организирано е превозването на 201 деца от пострадалите от наводненията карловски села.  Имаше проблем, но вече фирма "Магистрали" е ангажирана и децата днес са на училище. Превозът е осигурен, потвърди проф. Пенов.

В момента транспортно дружеството е ангажирано и няма да има проблем занапред.

Най-голямото предизвикателство пред новата учебна година, с изключение на кризата в Карловско с наводненията , е това как ще се развият нещата с предстояща ковид пандемия, ако има такава, каза още проф. Пенов. Той съобщи, че становището на МОН е максимално присъствие в училище, за да могат децата да възстановят социалните си контакти.
Смятам, че могат да се използват и добрите практики на електронното обучение. Днес оповестих, че ще имаме нова платформа дигитална раница, която дава възможност да се ползват безплатни уроци от учителите, да се следи нивото на знанията, което ще е достъпно за цялата страна.

Галерия

Още от категорията

Ало-измамници опитаха да отмъкнат 100 000 евро от смолянчанин

Опит за телефонна измама за 100 000 евро предотвратиха полицаи от Смолян.  На домашния си телефон на 78- годишен мъж от града получава съобщение, че негова близка е блъснала дете на пешеходна пътека, което е починало. Близките на детето са внесли жалба в полицията, но били склонни да я оттеглят срещу сумата от 100 хиляди евро. Последвало второ..

публикувано на 23.02.24 в 13:49

Затварят до средата на април цяла улица край Централна гара

Заради строителството на пробива под Централна гара, от  днес до 11 април улица „Доктор Никола Ковачев“ се затваря за движение изцяло.    След като на предишен етап тя бе недостъпна откъм бул. „Васил Априлов“, от днес забранен е и достъпът откъм ул. „Кавала“.  Вече е възстановено маршрутното разписание на автобусни линии №9 и 15 по..

обновено на 23.02.24 в 11:49

Локализиран е пожарът на пазарджишкото сметище

Пожарът, който тази нощ е възникнал в регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, е локализиран.   Огънят е пламнал след полунощ, като гасенето е продължило до рано сутринта, съобщи кметът на Пазарджик Петър Куленски. „ В момента огнището се запръстява. Няма никаква опасност за хората. На едно-две места огънят тлее по малко, няма..

публикувано на 23.02.24 в 11:44

Ново настъпление на телефонните измамници в Пазарджишко

Полицията в Пазарджик предупреждава за нов ръст на опитите за телефонни измами. Само за последните два дни са засечени десетки обаждания в региона, основно на стационарни телефони, ползвани от възрастни и самотно живеещи хора. Криминалистите уточняват, че прилаганите схеми са две: пострадал близък при катастрофа, или обаждане от името на полицейски..

обновено на 23.02.24 в 11:12

Нов протест срещу паметника на Альоша в Пловдив

Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив ще се проведе протест с искане за неговия демонтаж.  Организатор е гражданската инициатива  "Искаме български паметник".    Поводът за днешната акция е  датата 23 февруари, заради асоциацията с честването на празника на Съветската армия в миналото у нас.   Инициаторът на проявата д -р..

обновено на 23.02.24 в 11:09