Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

УХТ открива новата учебна година

Университетът по хранителни технологии тържествено открива новата  учебна година. Сред официалните гости се очаква да бъдат министърът на земеделието Явор Гечев и неговият заместник Георги Събев, възпитаник на УХТ.

На събитието ще присъстват още представители на Министерство на образованието и науката и Министерство на туризма, представители на управата на града и областта, ректори на висши училища, представители на Съвета на настоятелите на УХТ, представители на бизнеса от хранително-вкусовата и туристическата индустрия, преподаватели, служители, студенти и родители.

По време на тържеството 11 първокурсници, приети с максимален бал в университета, ще получат студентските си книжки от ректора проф. д-р Пламен Моллов. От името на новите студенти поздравление ще отправи Антония Зарянова от специалност „Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти“. Всички първокурсници отново ще могат да получат безплатни таблети. 

Учебният процес започва присъствено по вече обявените на сайта на УХТ седмични разписи. На откриването за първи път ще бъде връчена специалната статуетка „Плодотворие“ на УХТ, изработена от скулптура Цвятко Сиромашки. Идеята е да бъдат отличени хората със солиден принос в развитието на университета.


Още от категорията

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината.  Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15..

обновено на 05.12.22 в 16:12

Държавната помощ за щетите в карловско трябва да продължи и догодина

Над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са съсипани след наводнението в Карловско, разрушени са 21 мостове, както на общински пътища, така и вътре в населените места. Тежко пострадали и разрушени са 37 улици с обща дължина над 20 километра и площ около 75 хиляди кв. м. Общината очаква финансовата подкрепа от държавата да продължи през цялата..

обновено на 05.12.22 в 16:12

"Генератори за Украйна" събра 535 000 лв, потеглят на 12.12.

534 710 лева събра кампанията „Генератори за Украйна“, която стартира вечерта на 26-ти ноември и приключи днес на обяд, съобщи инициаторът й и пловдивски издател Манол Пейков.  До момента са платени 118  генератора с различна мощност на стойност 347 хиляди лева  и са получени като дарение още 9. С останалите малко над 187 хиляди лева ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 15:07

Социалното предприятие откри втори магазин в Пловдив

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив откри в кв. „Капана“ втори собствен физически магазин. Единственият майстор в България по стъклодухане Иван Станев, който е част от предприятието, спази традицията и счупи за късмет една стъклена играчка. Ръчно рисувани коледни стъклени играчки, картини, текстил, сувенири с емблематични за..

публикувано на 05.12.22 в 13:58

Хулиган потроши спирка на градския траспорт

За пореден случай на вандалски прояви по спирките н градския транспорт съобщи пловдивската полиция.   Млад пловдивчанин е арестуван за грубо хулиганство на автобусна спирка. Той строшил стъклопакета на  стоянка в ж.к. „Тракия“, но бил забелязан от полицейски патрул и веднага арестуван. Срещу него е образувано бързо производство.  При друг инцидент..

обновено на 05.12.22 в 13:39