Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УХТ открива новата учебна година

Университетът по хранителни технологии тържествено открива новата  учебна година. Сред официалните гости се очаква да бъдат министърът на земеделието Явор Гечев и неговият заместник Георги Събев, възпитаник на УХТ.

На събитието ще присъстват още представители на Министерство на образованието и науката и Министерство на туризма, представители на управата на града и областта, ректори на висши училища, представители на Съвета на настоятелите на УХТ, представители на бизнеса от хранително-вкусовата и туристическата индустрия, преподаватели, служители, студенти и родители.

По време на тържеството 11 първокурсници, приети с максимален бал в университета, ще получат студентските си книжки от ректора проф. д-р Пламен Моллов. От името на новите студенти поздравление ще отправи Антония Зарянова от специалност „Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти“. Всички първокурсници отново ще могат да получат безплатни таблети. 

Учебният процес започва присъствено по вече обявените на сайта на УХТ седмични разписи. На откриването за първи път ще бъде връчена специалната статуетка „Плодотворие“ на УХТ, изработена от скулптура Цвятко Сиромашки. Идеята е да бъдат отличени хората със солиден принос в развитието на университета.


Още от категорията

Изправят пред съда шофьор рецидивист

Прокуратурата ще повдигне обвинение на шофьор, блъснал на пешеходна пътека възрастна жена, като й нанесъл средна телесна повреда. Произшествието станало на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Хан Аспарух“, където лек автомобил „Ситроен“ блъснал на пешеходна пътека 71-годишна жена. Вместо да окаже помощ на потърпевшата, шофьорът избягал от..

публикувано на 21.02.24 в 15:35

Включиха Епископската базилика в 100-те туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и Късноантична сграда „Ирини” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта” на свое заседание вчера. На него са присъствали министърът на културата Кръстьо Кръстев,..

публикувано на 21.02.24 в 15:22

Пътни ремонти за 7.5 милиона лева стартира община "Марица"

Кметът на Община Марица Димитър Иванов подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на два проекта, финасирани то държавния бюджет. Общата им стойност е  7 431 600 млн. лева. Близо 6 милиона от тях са за рехабилитация на пътя Костиево – Радиново и участък Радиново – Бенковски ...

публикувано на 21.02.24 в 14:27

Агресия на пътя в Пловдив завърши с арест

Шофьор бе задържан след агресия на пътя в Пловдив. Във Второ районно управление жена се оплакала, че докато изчаквала с автомобила си на червен сигнал на светофара на кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул. „Владивосток“, непознат слязъл от колата си и започнал да я обижда и заплашва.  Освен словесно, мъжът атакувал с удари и страничното..

обновено на 21.02.24 в 13:05

Арестуваха 12 души при спецакция в Пазарджишка област

Специализирана полицейска операция са проведе през изминалото денонощие на територията на цялата Пазарджишка област. Целта на полицейските дейности е ефективно противодействие на битовата престъпност, проверки на участниците в движението по пътищата, в това число и в най-отдалечените и малки населени места в областта. Акцията е подкрепена от..

публикувано на 21.02.24 в 13:04