Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандалният бивш политик Лазар Влайков отново арестуван

Бившият председател на ОбС в Септември Лазар Влайков е един от двамата арестувани за побой над мъж в с. Карабунар през уикенда. 

По неофициални данни, повод за саморазправата е отмъщение след скарване на лична основа предишната вечер. Тогава  синът на Лазар Влайков и неговата компания предизвикали поредица скандали след пиянски запой в заведение в селото. Заради хулиганското им поведение, един от посетителите  възмутен им отправил остра забележка, че наоколо има малки деца и смущават останалите. 

Временно нещата приключили без последствия, но по-късно, когато синът се оплакал на баща си от забележките, Лазар Влайков и негов приятел под въздействие на алкохол нападнали мъжа в дома му и жестоко го пребили. Шумната свада привлякла вниманието на съседите, които повикали полицейски патрул. 

Униформените успели да спасят пребития мъж от по-тежки последствия за живота му и да го откарат навреме в болница. Междувременно, съучастникът на Влайков успял да избяга и все още се издирва.  

Малко след побоя  скандалният бивш политик е бил арестуван в дома си в близкото село Виноградец. След изтичането на 24-часовата полицейска мярка, той е освободен, без допълнително задържане от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. 

Името на Лазар Влайков гръмна със скандална „слава“ след  трагичният случай преди няколко години, когато с неговия пистолет бе застрелян собственика на заведение във Виноградец. През лятото на 2017г., по време на празненство ресторантьорът Наско Тонев бе прострелян в собственият си бар от шестгодишно момче, в чийто ръце бе попаднал пистолетът на тогавашният председател на Общинския съвет в Септември. 

Заради тази небрежност Лазар Влайков бе осъден на 4 години затвор, откъдето бе освободен предсрочно. 

Случаят предизвика голям обществен интерес заради слуховете за политически протекции над Влайков, който бе представител на управляващите по това време. Стигна се до личната намеса на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, който нареди пълна проверка на разследването, довела до рокади в пазарджишката прокуратура. 

След излизането си от затвора, Лазар Влайков е извън политическата сцена.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44