Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Честваме Деня на независимостта

| обновено на 22.09.22 в 11:11

С тържествено честване на площад „22 септември” Пловдив ще отбележи Денят на независимостта. Слово ще произнесе  директорът  на Регионалния исторически музей Стоян Иванов. 

В церемонията ще участват  Духовият оркестър и  членовете на  комитет „Родолюбие”, които ще направят възстановка на събитията от 1908 година.

Преди това ще бъде отслужен молебен в храм „Света Неделя“ и ще бъдат  положени цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град. Традиционно организатор на тези събития е Сдружение „Петко Каравелов“.


Още от категорията

Още две училища в Пловдив ще имат нови спортни площадки

Две общински училища ще получат нова спортна инфраструктура по „Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища - 2023 г.“, финансирана от Министерство на образованието и науката. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и..

публикувано на 07.12.23 в 16:29

В Гелеменово разкриха нелегална фабрика за контрабандни цигари

Над 1 милион кутии цигари без бандерол са открити в склад в пазарджишкото село Калугерово. При акция на ГДБОП,  Митниците и Районната прокуратура в Пазарджик, в село Гелеменово е разкрита и нелегалната фабрика, в която са произвеждани цигарите.  В нея са работили чужденци, които са живеели във фабриката и не са имали външен контакт.  Фабриката, в..

публикувано на 07.12.23 в 13:23

Изграждането на инфраструктура ще е приоритет за Община Пловдив

Новата администрация на Пловдив ще инвестира таксите за строеж, които постъпват в хазната, в проектирането на инфраструктура -  улици, осветление и ВиК. Този приоритет открои зам.- кметът Владимир Темелков с ресор "Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие" по време на форума  „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“.  Според него ако..

обновено на 07.12.23 в 13:17

Община Пловдив насочва 50 000 лева за дуално обучение

С 50 хиляди лева Община Пловдив ще финансира дуалната форма на обучение в 6 училища в града. Решението беше взето от Общинския съвет на Пловдив. Средствата се разпределят между 14 паралелки в местните държавни и общински училища, които прилагат тази форма на обучение.  35 700 лева са за три държавни професионални гимназии - Професионалната..

публикувано на 07.12.23 в 13:15

Общинският съвет даде "зелена светлина" за нов парк в кв. Коматево

Квартал „Коматево“ ще има парк на площ от близо 34 000 квадратни метра, решиха общинските съветници на Пловдив. Теренът е предназначен и за образователната инфраструктура, като в бъдеще се предвижда там да бъде построена детска градина. Предложението на кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев за промяна на предназначението на поземления имот беше..

обновено на 07.12.23 в 12:58