Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков е патрон на "Градината на света " в Пазарджик

В Пазарджик стартира международният проект „Градината на света“ Тя ще бъде обособенав източната част на парк-остров „Свобода „ , като всяко посолство у нас ще присъства със свое характерно растение , което ще бъде поставенов зона , с флагът на съответната държава. Патрон на проекта е Христо Стоичков.

На днешната първа копка присъстваха посланиците на Албания и Ирак , консулът на Катар , представителите на посолстватана САЩ и Унгария, както и почетния консул на Италия.Желание за участие в проекта са заявили почти всички посланици и дипломати у нас, като символът е единение. 

„Градината на света“ ще има и образователен характер, като събраната информация ще бъде обобщена в Алманах. Консултанти ще са преподаватели в Лесотехническия университет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

обновено на 20.04.24 в 13:23
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на 16-та РИК Пловдив – град. Той има дълъг опит в организацията и отчитането на изборни резултати, сега..

публикувано на 20.04.24 в 11:41

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19

Спряха частично ремонта на ОУ "Елин Пелин" заради почти зазидан барелеф

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи. "... В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

обновено на 20.04.24 в 09:40