Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отново в Пловдив

Дванадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest ще бъде факт от 27 септември до 1 октомври 2022 г. в Пловдив като част от Културния календар на града. Входът за всички събития е свободен. За първи път 6Fest e част и от Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022.

По думите на организатора Момчил Цонев, изданието е тематично насочено към музиката, като в ролята на улични музиканти ще видим доста популярни имена от българската поп и джаз сцена, а фестивалните локации ще бъдат емблематични за Пловдив места - главната пешеходна улица “Княз Александър І”, Виенски павилион в Цар Симеоновата градина, Капана, Данов хълм (Сахат тепе), Бунарджика. 

Момчил Цонев гостува в ефира на радио Пловдив и доста подробно сподели за цялостната програма на събитието

Разговорът ни с него можете да чуете в прикачения звуков файл. 

Предстоящото издание на Фестивала за улични изкуства 6Festсе провежда с подкрепата на Община Пловдив и Национален фонд "Култура".

По публикацията работи: Станка Лазарова
Още от категорията

"Тримонтиада" в неделя - в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който се провежда в двата почвни дни в Първо студио на радиото. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В неделя..

публикувано на 27.11.22 в 09:33

Ромео и Жулиета и "Уестсайдска история" в Балабановата къща

Музикалният Фестивал  “Дни на музиката в Балабановата къща”  кани на един незабравим музикален уикенд в неделя.  Довечера,  от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн ...

обновено на 27.11.22 в 09:00

"Тримонтиада" в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който ще се проведе днес и утре в Първо студио. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В двата концертни дни ще прозвучат..

обновено на 27.11.22 в 08:59

Светлин Русев гостува на Дни на музиката в Балабановата къща

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември .  В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на..

публикувано на 26.11.22 в 08:33

Два концерта със свободен вход в Пловдив

Пловдивско Певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ще отбележи Международния ден на етническата толерантност с концерт на площад Джумая Джамия от 11 ч. Формацията ще изпълни  песни, представящи фолклора на различните етноси. Също днес с концерт  своя 50-годишен юбилей ще чества музикалният състав  на арменската диаспора "Еребуни"...

публикувано на 26.11.22 в 08:28