Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Юбилей на ансамбъл „Филип Кутев“ на Античния театър

| обновено на 27.09.22 в 06:33

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“  отбелязва  70-годишния си юбилей с двучасов концерт на Античния театър в Пловдив. Събитието е част от националното турне на ансамбъла, което се осъществява от март досега в различни градове на страната.

ДФА „Филип Кутев“  е основан в София през 1951 г. и е сред първите големи професионални ансабли за българска народна музика. Репертоарът на формацията включва композиторски обработки на фолклорна музика и авторски произведения. 

За годините на своето съществуване ансамбълът се превърна в емблема на българското фолклорно изкуство.


Галерия

Още от категорията

Изхвърлена жарава подпали къща в с. Анево

Карловски огнеборци спасиха дома на семейство в село Анево, след като голям пожар избухна този следобед в техния имот.  Причината най- вероятно е изхвърлен отпадък от котел. Огънят бързо е обхванал дървена конструкция, прилепена към двуетажна къща. Под навеса стопаните съхранявали дърва за огрев, а в близост е имало парник и овощни дървета.  Веднага..

публикувано на 27.11.22 в 18:22

"Тримонтиада" в неделя - в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който се провежда в двата почвни дни в Първо студио на радиото. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В неделя..

публикувано на 27.11.22 в 09:33

Ромео и Жулиета и "Уестсайдска история" в Балабановата къща

Музикалният Фестивал  “Дни на музиката в Балабановата къща”  кани на един незабравим музикален уикенд в неделя.  Довечера,  от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн ...

обновено на 27.11.22 в 09:00

"Тримонтиада" в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който ще се проведе днес и утре в Първо студио. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В двата концертни дни ще прозвучат..

обновено на 27.11.22 в 08:59

Светлин Русев гостува на Дни на музиката в Балабановата къща

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември .  В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на..

публикувано на 26.11.22 в 08:33