Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивал за улични изкуства от днес до неделя в Пловдив

В Пловдив се открива 12-тото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до неделя - 1 октомври. Входът за всички прояви е свободен, а те ще бъдат на емблематични за града места – Главната пешеходна улица, Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, Капана, Дановия хълм, Бунарджика. 

Тази година фестивалът е тематично насочен към музиката. В ролята на улични музиканти гражданите ще видят популярни имена от българската поп и джаз сцена. 

Началото на форума поставя концертът на хореографа, танцьор, режисьор и певец Иво Димчев. Програмата  включва още концерти на Велислав Стоянов, на Миленита и Мила Роберт, на Димитър Таралежков и неговата група „Таралеща“. 

Кулминация на фестивалните събития са концертите на 1 октомври – Световен ден на музиката. Тогава  „Collegium Ritornello“ – бароков ансамбъл от настоящи и бивши възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков“, ще изнесат класически концерт със забравени и рядко изпълнявани автори и произведения от епохата на Барока. Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ – Велинград, музикантите от Марица брас бенд и пловдивският цирков артист и музикант Дарио Табаков с артистичен псевдоним Dario Bulgario ще бъдат част от програмата.  

Фестивалът за улични изкуства 6Fest е част от Културния календар на Пловдив и за първи път се провежда в рамките на Есенния салон на изкуствата 2022.


Галерия

Още от категорията

Изхвърлена жарава подпали къща в с. Анево

Карловски огнеборци спасиха дома на семейство в село Анево, след като голям пожар избухна този следобед в техния имот.  Причината най- вероятно е изхвърлен отпадък от котел. Огънят бързо е обхванал дървена конструкция, прилепена към двуетажна къща. Под навеса стопаните съхранявали дърва за огрев, а в близост е имало парник и овощни дървета.  Веднага..

публикувано на 27.11.22 в 18:22

"Тримонтиада" в неделя - в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който се провежда в двата почвни дни в Първо студио на радиото. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В неделя..

публикувано на 27.11.22 в 09:33

Ромео и Жулиета и "Уестсайдска история" в Балабановата къща

Музикалният Фестивал  “Дни на музиката в Балабановата къща”  кани на един незабравим музикален уикенд в неделя.  Довечера,  от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн ...

обновено на 27.11.22 в 09:00

"Тримонтиада" в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който ще се проведе днес и утре в Първо студио. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В двата концертни дни ще прозвучат..

обновено на 27.11.22 в 08:59

Светлин Русев гостува на Дни на музиката в Балабановата къща

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември .  В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на..

публикувано на 26.11.22 в 08:33