Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Арестуваха много пиян шофьор, две жени бяха блъснати на пътя

Пловдивчанин е заловен да шофира с 3 промила алкохол, а две жени бяха блъснати на пътя. 

Полицията издрирва шофьор, блъснал възрастна жена в Асеновград и избягал от мястото на катастрофата. Според предварителните данни, при неправилно пресичане на ул. „Васил Левски“, пенсионерката била ударена от лек автомобил, който продължил по пътя си.  По случая е образувано досъдебно производство и са предприети действия за установяване самоличността на шофьора на колата.

При друг инцидент в Куртово Конаре също пострада пешеходка. Тя е била блъсната на улицата от 22-годишен шофьор. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

От Областната дирекция на полицията съобщават и за 60-годишен пловдивчанин, заловен да шофира в със сериозните 3 промила алкохол. Той е спрян за проверка на ул. „Георги Икономов“  вчера следобед.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.


Още от категорията

Светва коледната елха в Асеновград

Тази вечер в Асеновград тържествено ще бъдат запалени коледните светлини на елхата, която се издига на централния площад „Академик Николай Хайтов“.  Празничното „Коледно сияние“ ще бъде с участието на илюзиониста Боби Шоу и неговите магически помощници, ДФ "Косара”, Музейна музикална школа, ЦПЛР „Васил Левски” и школата по спортни танци...

публикувано на 06.12.22 в 07:03

Празнуваме Никулден

Днес отбелязваме деня на Св. Никола (Свети Николай Мирликийски Чудотворец), широко известен като Никулден.   Св. Николай  е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят. Той е покровител на моретата, моряците и рибарите. Затова по традиция на трапезата на Никулден трябва да има риба, най-често шаран.Според легендата, по..

обновено на 06.12.22 в 06:54

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината.  Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15..

обновено на 05.12.22 в 16:12

Държавната помощ за щетите в карловско трябва да продължи и догодина

Над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са съсипани след наводнението в Карловско, разрушени са 21 мостове, както на общински пътища, така и вътре в населените места. Тежко пострадали и разрушени са 37 улици с обща дължина над 20 километра и площ около 75 хиляди кв. м. Общината очаква финансовата подкрепа от държавата да продължи през цялата..

обновено на 05.12.22 в 16:12

"Генератори за Украйна" събра 535 000 лв, потеглят на 12.12.

534 710 лева събра кампанията „Генератори за Украйна“, която стартира вечерта на 26-ти ноември и приключи днес на обяд, съобщи инициаторът й и пловдивски издател Манол Пейков.  До момента са платени 118  генератора с различна мощност на стойност 347 хиляди лева  и са получени като дарение още 9. С останалите малко над 187 хиляди лева ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 15:07