Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Жителите на Крумово решават дали да има нова детска градина

| обновено на 28.09.22 в 16:46

Да има ли нова детска градина в Крумово ще решават жителите на селото в община „Родопи“. 

Кметът Павел Михайлов свиква тази вечер общо събрание в двора на местното училище „Христо Ботев“.

От кметството уточняват, че сградата на сегашната детска градина „Снежанка“ е амортизирана, има недостиг на места и липсва пространство за яслена група. 

Освен това децата в предучилищна възраст са разделени в сградата на градината и училището в селото, а групите са смесени, посочват от общината.

Жители на Крумово обаче възразяват срещу идеята да се построи нова сграда на детска градина в парка на селото, като 543 жители на селото са се подписали в нарочна подписка. 

От кметството настояват да се построи или пригоди помещение в сградата на ОУ "Христо Ботев", където да се изнесе подготвителната група и тя да се посещава целодневно. 

Тази вечер в двора на училището ще има среща с кмета на община Родопи Павел Михайлов с жителите на Крумово. 

Тази седмица бе обсъдена подписката за референдума за отделяне на Белащица от община „Родопи“ и присъединяването на сеото към община Пловдив. Впоследствие кметът Михайлов изрази категоричното си несъгласие с отделянето на селото от община „Родопи“.
Още от категорията

Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста

Апелативният съд Пловдив отхвърли жалбата на фалшификатора Иван Богоев срещу задържането му под стража и окончателно го остави в ареста. Богоев е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи в България и в страни от ЕС. Богоев искаше да излезе от ареста срещу парична..

публикувано на 08.12.22 в 16:39

Радослав Начев е новият зам.-шеф на пловдивската полиция

Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността з аместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев.   Днес официално той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност..

обновено на 08.12.22 в 13:16

Разбита е престъпна група за кучешки боеве и залагания

При мащабна полицейска акция криминалисти от Пловдив, Пазарджик и Панагюрище разкриха престъпна група, организирала нелегални боеве с кучета и съпътстващи ги незаконни залагания .  След разследване и проследяване полицаите събрали данни за организацията, както и мястото, където се провеждат незаконните турнири. За битките с кучета от..

обновено на 08.12.22 в 13:14

Тежки присъди за убийството на клошаря до Джумаята

Пловдивският окръжен съд наложи тежки присъди на двамата убийци на клошаря  в градинката на Джумая джамия през миналото лято.  Цанко Петрунов получи 17 г. затвор при първоначален строг режим, а съучастникът му Кирил Стоянов – 15 г. лишаване от свобода, също при първоначален строг режим.   Трагичният инцидент стана на 7 юли миналата година,..

публикувано на 08.12.22 в 13:08

ОбС гласува продажбата на акциите на "Градски транспорт"

С 26 гласа за, 12 против и 6-ма въздържали се Пловдивският общински съвет реши да продаде акциите на общината си във фалиралото дружество " Градски транспорт"  на бизнесмена Георги Самуилов .  ОбС решава дали да продаде акции от "Градски транспорт" Делът на общината  е по-малко от 3 процента и отива във фирмата  " Петрол Енерджи "..

обновено на 08.12.22 в 10:44