Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как да се справим с емоциите на тийнейджъра

Днес обръщаме внимание на една деликатна група от децата - тези между 12 и 16 години. Да говорим на един език е доста трудно и в същото време изключително важно за отношенията между родители и тийнейджъри! За да повлияем в положителна насока на подрастващия, трябва да проявяваме разбиране и същевременно да установим граници, с които той или тя да се съобразяват. Създаването на безопасна и любяща среда е важно за тийнейджъра, а и за нас.

Как като родители да се справим с емоционалните проблеми в тази възраст? Как да помогнем на детето си да познае, преработи и преодолее различните емоционални дискомфорти? Тези и други въпроси обсъждаме със събеседника по темата Валентина Георгиева - ресурсен учител, логопед и водещ на различни практики. Предстои и уебинар на същата тема, в който събеседника ни Валентина Георгиева е водещ. Организатор на събитието е българския холистичен център в Лондон - Fairway Garden Clinic.

Разговорът с Валентина Георгиева чуйте в прикаченото аудио. Още от категорията

Зингаревич мести школата си Виста в Дубай

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич сериозно обмисля варианта да премести школата си Виста, която е базирана в руския град Геленджик, към по-топла дестинация. Най-вероятно изборът ще падне върху петролното емирство Дубай, където пловдивчани ще отидат на зимна подготовка за втора поредна година. Там бизнесменът ще има опцията да огледа още..

публикувано на 05.12.22 в 17:58

Ботев се раздели с двама от помощниците на Желко Копич

Ботев (Пловдив) освободи двама от помощниците на наставника  Желко Копич. Става дума за Радостин Александров и Георги Онов, които до момента помагаха на Копич на резервната скамейка.  Днес от клуба са съобщили на Александров и Онов, че са освободени. Онов работи дълго време в клуба, като дори на пъти бе старши треньор на Ботев, когато се налагаше...

публикувано на 05.12.22 в 17:55

Да бъдеш добротворец означава да бъдеш с грижа към света

Радостин Георгиев е съвсем обикновен млад човек, а необикновеното у него е, че има сърце за целия свят! В Международния ден на доброволците, който отбелязваме днес, той гостува в ефира на радио Пловдив, за да ни разкаже за личната си кауза да помага безвъзмездно и да п редстави най-новата програма на фондация "Подай Ръка Заедно за по-добро..

публикувано на 05.12.22 в 16:43

Приказната астрология и лечебната сила на приказките

„ От дълбока древност във вълшебните приказки са кодирани послания. Тогава приказките са имали изцяло сакрална функция и са били разказвани от жреците-лечители на възрастните , с цел лечение и решаване на проблеми, защото в ълшебните приказки притежават силата да лекуват съдбата“ , разказва Красимира Кирчева, астролог с над 17 години..

обновено на 05.12.22 в 13:35

Шест са най-активните учебни заведения за тази година

Над 700 училища и детски градини от цялата страна, взеха участие в инициативата за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците – „Ден на спорта в училище“. Тринайсет хиляди и 600 са децата станали част от кампанията, чийто координатор за България е сдружение "BG Бъди активен". Отличените..

обновено на 04.12.22 в 10:59