Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новият електронен портал на НАП не налага нови ПИК-ове

От 1 октомври стартира новият електронен портал на НАП, който ще даде възможност на потребителите да ползват повече услуги и информация от агенцията.

"Новата платформа няма да изисква нови ПИК-ове (перонален идентификационен код) или КЕП-ове (квалифициран електронен подпис) от страна на потребителите" – заяви в интервю за Радио Пловдив Диана Пусалска – експерт по връзки с обществеността в НАП-Пловдив.

Не е необходимо потребителите да посещават агенцията или да подават заявления за нови форми за достъп“ – заяви Пусалска.

Експертът заяви, че най-новата услуга, която се ползва от потребителите с ПИК, е възможността да се правят справки за контролни производства – за документите, които са връчени или изпратени от дадена ревизия или проверка.

Друга новост е възможността за подаване на искане за възстановяване на надвнесени суми. Новата платформа дава възможност на потребителите да правят промени в своите контакти – имейл или телефон, за връзка с НАП.

Пусалска увери, че новата визия на електронния портал е доста улеснена и още преди потребителят да има достъп със своя ПИК или КЕП, той има видимост към всички услуги, които осъществява агенцията.

Още от категорията

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10

Натискът за ръст на заплатите завлича бизнеса в сивия сектор

За 29-ти пореден път, Търговско-промишлената палата ще раздаде годишните си награди за най-високи постигнати бизнес резултати.  Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление.  В интервю за Радио Пловдив председателят й Цветан Симеонов заяви, че отличените компании..

публикувано на 01.12.22 в 16:04