Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Анка Михайлова, която преби осиновеното си дете, остава в ареста

Снимка: 24 часа

Има доказателства, че Анка Михайлова е насилила момиченцето на възраст едва година и 9 месеца, макар тя да твърди, че е злополука, обявиха от прокуратурата.

Липсват данни и за друг човек в жилището по време на инцидента. 

Вероятността от битова злополука, довела до нанесените травми, е нулева, сочат изводите на лекарската експертиза. Психо експертизата  е категорична, че жената е в нормално психично здраве. 

Нещо повече - налице е изопачаване на нейния разказ за станалото. Тя дори показва отсъствие на емпатия и хуманност към детето, заключават вещите лица. 

Версиите на майката не отговарят на реално случилото се. Затова тя трябва да остане в ареста, настоя прокурорът Атанас Илиев. Иначе, има опасност да се укрие или да избяга в чужбина, понеже има роднини в Германия, посочи той. 

Защитничката на майката поиска пълното и освобождаване, поради липсата на всякакви доказателства за вина, според нея. Налице е просто пълна предубеденост на прокуратурата, без доказателства. 

Още от категорията

Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста

Апелативният съд Пловдив отхвърли жалбата на фалшификатора Иван Богоев срещу задържането му под стража и окончателно го остави в ареста. Богоев е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи в България и в страни от ЕС. Богоев искаше да излезе от ареста срещу парична..

публикувано на 08.12.22 в 16:39

Радослав Начев е новият зам.-шеф на пловдивската полиция

Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността з аместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев.   Днес официално той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност..

обновено на 08.12.22 в 13:16

Разбита е престъпна група за кучешки боеве и залагания

При мащабна полицейска акция криминалисти от Пловдив, Пазарджик и Панагюрище разкриха престъпна група, организирала нелегални боеве с кучета и съпътстващи ги незаконни залагания .  След разследване и проследяване полицаите събрали данни за организацията, както и мястото, където се провеждат незаконните турнири. За битките с кучета от..

обновено на 08.12.22 в 13:14

Тежки присъди за убийството на клошаря до Джумаята

Пловдивският окръжен съд наложи тежки присъди на двамата убийци на клошаря  в градинката на Джумая джамия през миналото лято.  Цанко Петрунов получи 17 г. затвор при първоначален строг режим, а съучастникът му Кирил Стоянов – 15 г. лишаване от свобода, също при първоначален строг режим.   Трагичният инцидент стана на 7 юли миналата година,..

публикувано на 08.12.22 в 13:08

ОбС гласува продажбата на акциите на "Градски транспорт"

С 26 гласа за, 12 против и 6-ма въздържали се Пловдивският общински съвет реши да продаде акциите на общината си във фалиралото дружество " Градски транспорт"  на бизнесмена Георги Самуилов .  ОбС решава дали да продаде акции от "Градски транспорт" Делът на общината  е по-малко от 3 процента и отива във фирмата  " Петрол Енерджи "..

обновено на 08.12.22 в 10:44