Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Първият електробус тръгва в Пловдив

| обновено на 28.09.22 в 19:12

12-метров електробус с 3 врати и 35 седящи места - това е най-новата придобивка, която ще бъде пусната по една от линиите на градския транспорт в Пловдив. Фирма "Автотранс Чолаков" ще оперира с електробуса, съобщи зам.  кметът Тодор Чонов.

Предстои регистрирането на електробуса, след което и да се пусне в движение.

Според Чонов това  е поредна стъпка към модернизацията на градския ни транспорт, съвсем реалистично е чрез "Екобус" скоро и Община Пловдив да разполага и със собствени електрически коли за превоз на пътници.

Още от категорията

Среща за социалните и здравните услуги в „Столипиново"

По инициатива на пловдивската фондация за регионално развитие „Рома“ в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се проведе среща под надслов „Международен ден на правата на човека“.  Тя е част от дейността за толерантност по проект за създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в квартал „Столипиново“.  Проектът..

публикувано на 09.12.22 в 07:05

Концерт в панаира събира средства за карловските села

Благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводнение карловски села ще се проведе довечера в Пловдивския панаир. Концертът ще бъде в Палата № 7 на панаира и започва в 18 часа.  Инициативата е под патронажа на кмета на Калофер Румен Стоянов. Водещ на концерта ще бъде Николай Чапански от Радио Пловдив. В благотворителната проява ще се..

обновено на 09.12.22 в 06:33

3D аквариум в Природонаучния музей в Пловдив

В Регионалния природонаучен музей в Пловдив официално ще бъде открит най-новият модул, част от постоянната експозиция на музея в зала „Морски аквариум“. Модулът представлява соленоводен аквариум с обща вместимост 30 тона. Той е първият и единствен по размери и видово разнообразие 3D аквариум със солена вода в България.  Сред обитателите са..

обновено на 09.12.22 в 06:33

Светват коледните елхи в Пазарджик, Велинград, Карлово и Перущица

Светлените на коледната елха в Пазарджик ще бъдат запалени в 18 часа тази вечер. Впечатляваща 14-метрова елха е на площад „Константин Величков” пред сградата на театъра. Преди запалването на светлините на празничната украса ще има тържество, което ще сложи началото Коледните и Новогодишни празници в града. Част от празничната програма са..

обновено на 09.12.22 в 06:30

Честваме Зимна Света Анна

На 9 декември Българската православна църква чества деня на Света Анна - майка на Дева Мария и баба на Иисус Христос. Денят е известен още като Зимна Света Анна или Анино зачатие, защото това е денят, в който е зачената Дева Мария. Света Анна е покровителка на женското начало, на брака, семейството и майчинството. Дълго време Йоаким и Анна..

публикувано на 09.12.22 в 06:12