Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 000 лв. за наводнените села гласува ОбС "Родопи"

Финансово подпомагане в размер на 10 хиляди лева от Община „Родопи“ ще получат най-засегнатите от наводненията в началото на месеца села от община Карлово. Това реши единодушно местният парламент на "Родопи" по предложение на председателя на съветниците Георги Цанков.

 Предложих пряка финансова помощ, за да може сумата, макар да не е голяма, да се вложи в това, което наистина е най-необходимо, коментира Цанков.

На 22 септември община „Родопи“ предостави хуманитарната помощ от дарителската кампания за пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан и Слатина. Служителите на общинска администрация инициираха акция за събиране на средства и закупуване на пакети за пострадалите, а стотици жители на общината се отзоваха. Бяха дарени вода, консерви, одеяла, хигиенизиращи материали, електроуреди, възглавници, матраци, продукти от първа необходимост и дълготрайни пакети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Няма данни за щети и пострадали след земетресението в Пловдивско

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,24 ч. вечерта. „ Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети..

обновено на 18.06.24 в 11:36

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали да..

публикувано на 18.06.24 в 11:36

Съдебен иск и протест за паркига на бул. "Пещерско шосе"

Расте напрежението между ръковоството на болница „Пълмед“ и кмета на район „Западен“ Тони Стойчева. От лечебното заведение и собственикът му -  фирма „Булфарма“ обявиха, че ще заведат иск срещу нея за уронване на престижа. Поводът са „нейните медийни изяви и постове в социалните мрежи относно договора за наем на терена пред болницата“, на..

публикувано на 18.06.24 в 11:19

Променят маршрута на №37 в Пловдив

Променят от днес маршрута на линия №37 от градския транспорт в Пловдив , съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е в промяната в организацията на движение по ул. „Даме Груев“, която поема част от трафика след затварянето на Бетонния мост. За да се избегне завоят на автобусите към и от ул. „Охрид“, те..

публикувано на 18.06.24 в 06:33

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20,20 часа тази вечер.  Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48