Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден в Пловдив приключи в 20 часа

| обновено на 02.10.22 в 19:04

36,17% е избирателната активност в Пловдив - град към 19 часа, съобщи председателят на 16-та РИК Янко Радунчев. Най- висока е активността в район "Централен" 41,13%, а най- ниска в "Източен" - 22,4 на сто.

Изборният ден в 16-та РИК Пловдив премина нормално, каза Калоян Сухоруков. Той подчерта, че от постъпилите през деня сигнали за нарушения, след проверка от комисията нито един не е останал уважен, тъй като след  дадените указания нарушенията са били отстранени. 

"Единият от тях е за купуване на гласове, но за момента не е ясно дали става дума за Пловдив или Перник. Затова сме дали указания на подателя на жалбата да изяснят детайлите и ако наистина има данни за купуване на гласове, ще подадем сигнала към Районна прокуратура", каза председателят на 16-та РИК. 

Вторият сигнал е за нерегламентирана агитация в изборния ден в район "Северен", предстои да вземем решение по него, допълни той. 

Припомням, че по-рано днес в секция №7 в район „Тракия“ една машина дефектира, а впоследствие дефектира и втора в 27-ма секция.

Председателят на 16-та РИК Калоян Сухоруков бе категоричен, че до края на изборния ден 100% от бюлетините ще бъдат преброени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 16 души при спецакция в Пазарджишко

16 души са арестувани в Пазарджишко за изминалото денонощие при масирана спецоперация на полицията за противодействие на престъпността. Разкрити са общо 35 престъпления, открити са и двама души, обявени за издирване. Акцията е била насочена срещу битовата престъпност и контрола на шофьорите-нарушители, като целта е била да се обхванат и..

публикувано на 28.03.24 в 11:32

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план. Земята..

публикувано на 28.03.24 в 10:50

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

обновено на 28.03.24 в 10:37

Издъхна бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова. Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му. Делото срещу близнаците Динкови започва по същество на 16 май По непотвърдена..

публикувано на 28.03.24 в 10:32

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Пловдив стартира проекта за строителството на 7 училища и детски градини.  Това решиха единодушно общинските съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Общинските съветници решиха те да..

обновено на 28.03.24 в 10:26