Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Георги Стоев с подкаст за икономика по Радио Пловдив

| обновено на 14.10.22 в 13:46

Радио Пловдив стартира от 09 октомври, неделя, подкаст за икономика, наречен Ex Ante: Икономика с Георги Стоев. 

Авторът на рубриката е икономист, анализатор с богат опит и практика, съветник на няколко български правителства, работил в Института за пазарна икономика, един от създателите на "Индъстри уоч", предстедател на "Тракия Тех". Подкастът ще е  съавторство с Панайот Стефанов, издател на списанието за култура "Нула 32"

Подкастът ще бъде излъчван ежеседмично и в нашия ефир -  всяка неделя след новините в 12.00 и още веднъж в сряда след новините в 18.00 часа. Той ще може да бъде открит и на всички платформи на БНР. Първият му сезон включва 12 епизода. 

Целта на подкаста е да развие икономическата интелигентност у широк кръг хора, които не е задължително да са тренирани в икономически концепции. Също така да предложи на слушателите основни насоки за взимаме на хладнокръвни рационални решения във всички сфери на живота, основани на икономическа логика.

Ето и някои от темите в първия сезон на Ex Ante: Икономика с Георги Стоев.

  • Стратегии в условия на увеличена несигурност. Какво да правим с черните лебеди - събитията с малка вероятност, но с голямо въздействие върху нашия живот? Смелостта като житейска стратегия. Смелост vs. глупост.
  • Оптимизъм и песимизъм за бъдещето. Как да различим умното решение от чистия късмет? За кои грешки си струва да съжаляваме? Оптимизмът като житейска стратегия. Оптимизъм vs. пожелателно мислене.
  • Стратегическото мислене като основа за дългосрочния просперитет и щастие. Измерване на успеха и провала при стратегическите действия и при ежедневните задачи.
  • Наистина ли предприемачите и инвеститорите обичат риска? Политическата несигурност и как спонтанно възникналите правила я намаляват за по-добри бизнес условия.


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:

Още от категорията

БНР - Радио Пловдив обявява конкурс за репортери

Радио Пловдив набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността  "репортер/редактор"  в информационния си екип . Конкурсът ще се проведе на три етапа  като първият е кандидатстване по документи до 12. 02. 2023г. включително . Кандидатите трябва да имат добра говорна техника, висше образование или да са завършили семестриално.  На..

обновено на 07.02.23 в 12:29
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова – дългогодишен радиоводещ, позната на слушателите от ефира на една от първите частни радиостанции..

обновено на 05.02.23 в 14:09
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните наводнения през миналия  септември и последиците от тях в Пловдивска област - кореспондентът на БНР..

обновено на 26.01.23 в 10:48

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам Байрамогуларъ , обой са солисти на Държавен симфоничен оркестър в Анталия. Те ще свирят заедно с..

публикувано на 26.01.23 в 08:05