Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът за пробив до Водната палата се нуждае от разясняване


Проектът на пробива до Водната палата може да се преработи, но мястото не позволява връщане на левите завои, коментира авторът на проекта инж. Маньо Манев. Критиките към проекта той си обяснява с недостатъчната му разгласа и разясняване. 

Смятам, че проектът ненужно се политизира, каза инж. Манев по повод становищата на политически сили за него, предизвикали в крайна сметка преразглеждането на подкрепата на общината за него на извънредна сесия през следващата седмица. 

Проектантът обясни, че са се съобразили с възможностите на мястото. Няма да достигаме до подпочвени води при работата по пробива, защото височината ще бъде 3,50 метра, колкото е и на останалите мостове, под които преминава „Марица Юг“, гарантира Маньо Манев. Близо 40 дървета ще бъдат изсечени при строителството, но ще бъдат засадени 90. На въпрос няма ли как съоръжението да осигурява и леви завои, инж. Манев каза:

"Няма пълно щастие, знаете. Но проектът ще направи повече за отпушване на трафика, отколкото да го затрудни.

Маньо Манев каза още, че проектантската фирма, за която работи, има доссатъчно опит с по-сложни съоръжения като метрото в София, както и пробива под Централна гара в Пловдив. Критиките към проекта той си обяснява с недостатъчната му разгласа и разясняване. 
По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03