Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И ПП срещу пробива до Водната палата, ще искат забрана на инженеринга

От „Продължаваме промяната“ искат работата по пробива до Водната палата в Пловдив да бъде спряна и да се направи нов преглед на проекта. 

Според депутата Росен Костурков пробивът няма да отпуши трафика в посока север-юг от една страна, а от друга- струва твърде много пари, които ще бъдат дадени „на тъмно“. Той също критикува избраната процедура инженеринг. „Някой бърза да усвои едни пари. 90 на сто от поръчките в Пловдив минават по следния ред-3 фирми-кандидати, от тях 2 отпадат по формални причини и се отваря само една оферта“, коментира той. 

Костурков направи уговорката, че той и колегите му дават становище като граждани и пловдивчани, след като ПП нямат представителство в Общинския съвет. 

В същото време той се ангажира да постави в парламента искане за законодателна ревизия, която да ограничи използването на процедурата инженеринг в наистина необходимите случаи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обмислят по-високи общински такси и услуги в Пазарджик

В Пазарджик предстои увеличаване на общинските такси и услуги. Планираният ръст е между 30 и 50 процента.  Един от мотивите е, че цената на част от общинските такси и услуги не е актуализирана от 15 години, уточни кметът Петър Куленски.  В момента тече обществено обсъждане на проекто предложението за увеличаване на общинските услуги и такси...

публикувано на 22.06.24 в 12:19

Повече автобуси се движат на Черешова задушница в Пловдив

Повече автобуси се движат тази събота, заради Черешова задушница, до траурните паркове в Пловдив. С делнично разписание се движат колите по  линии с номера 7, 11, 25, 27, 36, 37, 66 и 93, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Линия 27 ще изпълнява съботния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 7 до..

обновено на 22.06.24 в 09:35

Доброволци почистват Пампорово за летния сезон

Традиционната за началото на летния сезон инициатива "Да почистим Пампорово заедно"  се провежда днес в курорта.  Организаторите осигуряват безплатен транспорт от Смолян и Чепеларе за всички доброволци в кампанията, като бусовете тръгват сутринта и се връщат следобед.  Лифтът от „Студенец“ до връх Снежанка ще вози безплатно участниците в..

публикувано на 22.06.24 в 09:34

Три дни празнуват жителите на Стамболийски

От днес започват тридневните тържества за празника на град Стамболийски, който се пада на църковния празник Свети Дух. Кметът на общината Петър Неделев обяви, че за първи път ще има тържествена церемония по издигане на националния флаг и знамето на град Стамболийски. Ще бъде отдадена почит на патрона на града – земеделския лидер и..

публикувано на 22.06.24 в 09:02

До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка, "щипнала" 144 000 лв. от трезора

От 3 до 15 години затвор и конфискация на имущество грозят 52-годишната главна касиерка на пловдивски банков клон, която бе обвинена в длъжностно престъпление и присвояване на над 144 хиляди лева от банката.  Това съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов на нарочна пресконференция.  Жената е работила в банката 19 години..

обновено на 21.06.24 в 17:12