Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Костадинов смени Димитър Балев начело на МВР в Пловдив

| обновено на 24.10.22 в 18:57

Кадрови промени в областните дирекции в страната обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Една от тях визира пловдивската дирекция, в която сегашният началник Димитър Балев ще бъде преназначен на друга позиция. Постът му заема неговият заместник  Васил Костадинов. 

Мотивите за  рокадата са изцяло лични и по молба на  Димитър Балев, изрично подчерта ватрешният министър. По неофициални прогнози, досегашният директор Димитър Балев ще поеме отдел "Човешки ресурси" в  ОДП – Пловдив.  

Днес новият директор  официално бе представен пред началниците на структурните подразделения на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

По време на кратката церемония, от името на министъра на вътрешните работи и от свое име, главният секретар даде висока оценка за професионализма на Димитър Балев и му благодари за високите резултати, постигнати под негово ръководство от дирекцията, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция. 

"В изказването си главен комисар Тодоров изтъкна, че част от успехите са постигнати и в резултат на добрата екипност и разбирателство между досегашния директор и неговия заместник и подчерта, че очаква и занапред да има такава приемственост.  

От своя страна Димитър Балев изрази личното си удовлетворение от постигнатите първоначално поставени цели и признателност за съвместната работа към всички свои колеги. В обръщението си той благодари и за оказаната подкрепа от страна на професионалното и политическо ръководство на МВР и заяви готовност и занапред да бъде в полза на дирекцията.

Старши комисар Васил Костадинов заяви, че ще продължи да работи за утвърждаване на водещата роля на пловдивската дирекция и тенденцията за намаляване на корупционните прояви. Той бе категоричен, че и при заемане на настоящата ръководна длъжност няма да изневери на основните принципи, които е отстоявал през целия си професионален стаж в МВР – спазване на върховенството и правото на закона, лоялност към държавата и системата на МВР, почтеност в работата, колегите и гражданите. За повишаване на резултатите от работата и доверието към полицията сред обществото той очерта и някои от основните изисквания към всички служители, независимо от йерархичното ниво, на което са  - лична инициатива, професионална компетентност и подготовка, спазване на дисциплината, проява на отговорност при изпълнение на ежедневната служебна дейност, етично поведение, включително и в извън работно време. „В заключение ще благодаря на човека и съмишленик – Димитър Балев, който затвърди в мен усещането, че думите „дълг“, „достойнство“, „честност“ и „доброта“ не са празни понятия“, каза в своето емоционално обръщение старши комисар Костадинов. В знак на признателност той връчи плакет на своя предшественик, пожелавайки му успехи на новата длъжност."

Васил Костадинов е роден през 1972 г. в град Пловдив. Завършил  е специалност „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността“ във ВИПОНД и специалност „Право“ във Великотърновския университет. За 28-годишния си стаж в системата на МВР той е заемал последователно различни изпълнителски и ръководни позиции в подразделения на дирекцията в областния град.  През 2010 г. е бил началник на Полицейски участък Садово при РУ – Асеновград, три години по-късно оглавява РУ – Раковски, а през 2015 година застава начело и на РУ – Първомай. От месец юни 2021 година временно е преназначен на длъжността началник на Шесто РУ – Пловдив, а през септември същата година става заместник директор на ОДМВР – Пловдив.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати, като сред отличията има връчен и Почетен знак на МВР III степен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50