Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За ГЕРБ пробивът е битка кой ще е кандидат за кмет догодина


"Не съм специалист в градоустройствените решения, но е ясно, че Пловдив се задъхва и трябва да бъдат търсени решения за трафика, който наистина е страшен в нашия град. Така че различните инфраструктурни обекти, които биха помогнали Пловдив да стане по-добър град за живеене, би трябвало да бъдат наистина реализирани". 

Това каза Николай Радев, водач на съветиците от "Автентична лява БСП" преди утрешната сесия, посветена на пробива край Водната палата.

"Ако може да облекчи трафика, твърдо съм "за"", каза Радев за пробива. 

"Ние щяхме да подкрепим искането цялата документация да бъде представена на обществото. Радвам се, че кметът-явно виждайки накъде вървят нещата, сам е взел такова решение да предостави проекта за обсъждане и за промени", добави Николай Радев.

Той припомни, че при одобряването на заема, с който ще се реализира пробива, бе прието да се създаде обществена комисия, включваща и журналисти, която да следи разходването на средствата.

"Явно че нещата се крият, защото, доколкото зам, тази комисия е събирана досега два пъти и някакви реални данни не са и предоставяни за това, което се извършва", каза още съветникът.

"Приятелският огън" от съветниците на ГЕРБ, който тръгна срещу Здравко Димитров по повод пробива, Николай Радев коментира така:

"То не е от съветниците на ГЕРБ, това е от Иван Тотев срещу Здравко Димитров. Това си е битка кой ще е кандидатът на ГЕРБ/ за кмет/ следващата година. Това ни е ясно на всички. Така че, това си е вътрешна битка, но ако има полза за пловдивчани-защо не?

По публикацията работи: Емил Костов
Още от категорията

Лидерът на ГЕРБ е отговорен за скандалите в Пловдив

Скандалите в ГЕРБ - Пловдив са закъснели от гледна точка на лошата работа на местната власт, на харченето на публични средства и на нарушения на обществени поръчки в предишния мандат, коментира пред Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Резултатът са нарушения, които   ще се плащат от джоба на пловдивчани и преки загуби за хората, които живеят..

публикувано на 06.02.23 в 16:10

Напрежението м/у РСМ и България се поддържа в Белград и Москва

Желанието на Македония да е част от ЕС е желание на всички българи, които имат патриотични чувства.  Затова смятам, че българската дипломация постъпи правилно и мъдро като помогна за изработването на така нареченото френско предложение за РСМ , коментира за Радио Пловдив журналистът и анализатор Николай Кръстев.  Той обаче подчерта, че има..

публикувано на 06.02.23 в 15:27

Някъде се скъса нишката между ГЕРБ и Здравко Димитров

Има известен елемент на изненада от това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Мисля, че комуникацията между ГЕРБ и кмета Димитров е на нормално ниво, но явно нещо някъде се е скъсало. Това коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на ОбС Александър Държиков. Той допълни, че..

обновено на 06.02.23 в 14:18

Минималната заплата заплашва пазара на труда

Механизмът за определяне на минималната работна заплата, който определи в последните си дни 48-то Народно събрание, заплашва функционирането на пазара на труда в България. Това коментира изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов в предаването „Точно днес“. Причината е, че като се начислят всички..

публикувано на 06.02.23 в 11:38

Сценарият "добро" и "лошо" ченге обслужва ГЕРБ

"Станахме свидетели на театър от типа  доброто и лошото ченге. Добрият Борисов, който дойде в Пловдив и започна да говори за некадърността, непрозрачността в управлението и как не иска да се свързват с ГЕРБ. Часове по-късно Здравко Димитров изигра "лошото" ченге и каза, че няма да си подаде оставката, защото е избран от гражданите и никой лидер..

публикувано на 06.02.23 в 11:09