Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пробивът под Водната палата е ненужен и вреден за Пловдив проект

| обновено на 26.10.22 в 11:55

ГЕРБ настояват пробивът под Водната палата да бъде спрян окончателно, защото го определя като ненужен и вреден за Пловдив проект. Това написа във фейсбук – профила си лидерът на партията в града и бивш кмет Иван Тотев. Според него той противоречи на политиките на партията през последните години за развитие на пешеходните зони в града. Той припомня, че Пловидв се е превърнал в града с най-развита велоалейна мрежа, с разширени тротоари за сметка на пътното платно и с изградената паркова среда на бул. „Марица – юг“.

Тотев заявява още, че проектът за пробив под Водната палата е обсъждан в неговия мандат, но е отхвърлен като нецелесъобразен нито за хората, нито за трафика.

Време е да се спре криенето зад този или онзи и да се види ясно кои седят и подкрепят това недостатъчно обосновано и вредно за града решение, пише Тотев по повод днешната извънредна сесия на Общинския съвет, поискана от ГЕРБ. 


Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32