Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробивът под Водната палата е ненужен и вреден за Пловдив проект

| обновено на 26.10.22 в 11:55

ГЕРБ настояват пробивът под Водната палата да бъде спрян окончателно, защото го определя като ненужен и вреден за Пловдив проект. Това написа във фейсбук – профила си лидерът на партията в града и бивш кмет Иван Тотев. Според него той противоречи на политиките на партията през последните години за развитие на пешеходните зони в града. Той припомня, че Пловидв се е превърнал в града с най-развита велоалейна мрежа, с разширени тротоари за сметка на пътното платно и с изградената паркова среда на бул. „Марица – юг“.

Тотев заявява още, че проектът за пробив под Водната палата е обсъждан в неговия мандат, но е отхвърлен като нецелесъобразен нито за хората, нито за трафика.

Време е да се спре криенето зад този или онзи и да се види ясно кои седят и подкрепят това недостатъчно обосновано и вредно за града решение, пише Тотев по повод днешната извънредна сесия на Общинския съвет, поискана от ГЕРБ. 


Още от категорията

Гастрольори обраха къща и откраднаха кола в Драгор

Престъпна група от четирима души задържа пазарджишката полиция.   В село Драгор апашите успели да задигнат от къща на 57-годишна жена златни накити и сумата от 5000 евро . Междувременно крадците откраднали и лек автомобил Пежо , собственост на 22-годишна жителка на същото населено място. Колата била открита пред пункт за метални отпадъци в..

публикувано на 02.03.24 в 14:51

Задържаха грабител на игрална зала в Септември

Полицейски служители разкриха и задържаха извършителя на въоръжен грабеж в Септември.  На тел. 112 бил получен сигнал за грабеж в игрална зала, като маскиран мъж заплашил с нож крупието и успял да задигне оборот от над 700 лева. След кратко разследване служителите на реда установили и задържали 35-годишен мъж от Септември, за който няма..

публикувано на 02.03.24 в 14:39

Разбиха домашна оранжерия за канабис в Пазарджик

Полицията в Пазарджик разби поредната незаконна домашна оранжерия за канабис.  Задържан е 34-годишен мъж, в чийто апартамент било открито оборудването за отглеждане на наркотичното растение. В помещението били монтирани системи за осветление, вентилация и температура, необходими за растежа на конопа. Били открити 20 растения, а отделно и 7 кг..

публикувано на 02.03.24 в 14:30

Доброволци засадиха 1000 дръвчета край Първенец

В Първенец успяха да засадят 1100 фиданки бяла акация на 11 декара общински имоти по дигата на река Първенецка.  Идеята е да се почисти и залеси района на концесионните площи на прословутата кариера. „Макар и времето да не беше с нас, успяхме! Денят не потръгна по план, но може да се каже, че от сутринта с този дъжд ни „вървеше по вода“,..

обновено на 02.03.24 в 09:31

Председателят на ОбС в Пазарджик няма да подава оставка

Председателят на общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ няма да подаде оставка. Той беше обвинен от независимия общински съветник Благо Солов в укриване на документи от процедурата за избор на председател, както и в предполагаем конфликт на интереси, свързан със самия избор. В отворено писмо Найден Шопов отхвърли обвиненията като..

публикувано на 02.03.24 в 09:31