Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Във Ветрен дол не искат кариера за инертни материали

Снимка: Невена Петрова, БНР

Жителите на септемврийското село Ветрен дол се обявяват против инвестиционното намерение за изграждане на кариера за инертни материали в непосредствена близост до населеното място. 

Те настояват екологичното министерство да обяви местността Голака за защитена зона заради редките растителни и животински видове там. 

Искането Голака да стане защитена зона е взето на общо събрание на селото. Протоколът и мотивите за това ще бъдат внесени в министерството на околната среда и водите, след което експерти трябва да изготвят доклад за защитените видове в района. 

"Това е част от стъпките да се стопира намерението за изграждането на кариера в землището на селото", каза кметът на Ветрен дол Димитър Христосков.

Към искането Голака да бъде обявяван за защитена зона ще бъде приложена и подписка, в която жителите Ветрен дол казват "Не" на кариерата.


Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32