Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В УХТ възмутени от поведението на депутат на ПП

Ректорът на Университета по хранителни технлогии проф. Пламен Моллов и депутат от „Продължаваме промяната“ влязоха в задочна конфронтация. Причината е обвинение за политическа агитация на територита на висшето учебно заведение. 

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски и активисти на партията са влезли непоканени на регулярна студентска среща в Университета по хранителни технологии в Пловдив и са направили опит за политически внушения. Това става ясно от сигнал, подаден от ректора на висшето учебно заведение проф. Пламен Моллов до председателя на парламента, министъра на образованието и прокуратурата. За случая ректорът научил от възмутени и притеснени от ситуацията студенти.

По време на срещата Бачийски говорил за корупционните схеми в България и като пример дал случая с фитосанитарния контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, където беше замесено името и на ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Припомням, че изтече запис на разговор между шефа на Българската агенция за безопасност на храните д-р Христо Даскалов и лице с фамилия “Моллов”, което му предлага подкуп. След отказа на д-р Даскалов той беше сложен под охрана, а по-късно  прокуратурата прекрати разследването, поради липса на доказателства.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски заяви пред Радио Пловдив,че е присъствал на срещата по покана на студенти. Той отрече да е правил каквато и да е политическа агитация. 

"Давах примери за битки с корпуцията, които съм водила през последните 10 години. Споменах за  ГКПП “Капитан Андреево”, но не съм посочвал конкретни имена. В този момент проф. Моллов влезе в залата с още няколко души и ме попита защо правите политическа агитация. Аз му отговорих, че това не е вярно. Ректорът помоли студентите да излязат. Ако г-н Моллов се е припознал в цялата тази картина и затова е решил да дойде да се намеси", коментира Бачийски.

Според ректора на университета официална покана народният представител да бъде лектор на срещата няма, тъй като тя е била изпратена от студент с прекъснати студентски права. Проф. Моллов добави, че не се притеснява от темата за борбата с корупцията. Той обясни още, че няма да допусне цитирам „политически самозванци да бъдат представяни като извор на знания и опит“.

Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32