Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуват заем от 24 млн.лв. за стадионите „Ботев“ и „Локомотив“

| обновено на 27.10.22 в 06:21

Общинският съвет на Пловдив трябва да одобри кредитна финансова институция за предоставяне на заем на Община Пловдив за стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“ на обща стойност 24 милиона лева. За двете спортни съоръжения са предвидени по 12 милиона лева. 

Предложението е внесено в местния парламент от заместник-кмета Величко Родопски, което посочва, че са получени четири оферти, които на първо място са класирани „Уникредит Булбанк“ АД. В проекта по договор е записано, че плащанията ще започнат на 25 май 2026 г., след като изтече гратисният период от 42 месеца. Заемът ще се върне до 2037 г. на 137 равни месечни вноски от по 173 913 лв. и една последна - с 6 лв. по-голяма. Парите трябва да са по сметката на община Пловдив до 14 ноември 2024 г. 

Пред Радио Пловдив преди дни Величко Родопски каза, че общината може да си позволи това заем, тъй като Пловдив е един от големите градове с най-малко дълго. 

Съветниците трябва да гледат и предложението за обявяване на конкурс за управител на МБАЛ „Свети Мина“. От няколко месеца Мария Горева временно изпълнява длъжността управител, след като през юни ОбС прекрати договора на професор Петър Петров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

обновено на 19.05.24 в 16:10

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 11:19