Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Будни гости пеят в радио-кафенето на „Алтер его”

| обновено на 29.10.22 в 16:21

Смело започваме шестата година на „Алтер его“ като ви каним в нашето импровизирано радио-кафене. В него, в самото навечерие на Деня на будителите, водещият Петър Краевски ще посреща умни и забавни гости. А те, освен че са съвременни будители, могат и да пеят! 

Очакваме в радио-шантана: барда Румен Спасов, издателя Манол Пейков, учителя и сатирика Асен Димитров – Феликс, актьора Петър Тосков и още един наш приятел, който може да намине или да го чуем по телефона.

 По време на този радио-пърформанс алтер егото на водещия, Краю Петровски, ще мие чашите, ще бърше посудата и ще прави сатирични радио-кафенца – шварц, капучино, нескафе, „със кафе“, а защо не и някоя леблебия... Абе, както дойде.

Бонус! По време на радио-хепънинга се очаква барманът Краю Петровски да каже:

Утро. Местни нрави

в жилищен комплекс.

Зъл съсед се прави

на будител. С флекс!

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – шоуто, което никога не спи!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

Васил Сотиров с нова книга в „Алтер его”

Чисто нова книга с епиграми издаде майсторът в жанра Васил Сотиров - „Шлюпки от тиквени семки“. За нея ще говорим в нашия радио-хепънинг. И не само. Ще си припомним, например, че нашият гост е един от най-добрите преводачи на Франсоа Вийон, а покрай това ще форсираме ефира с рубриката „Сатирик – класик“, в която ще отбележим годишнини от..

обновено на 28.01.23 в 16:51

В "Срещите" - за тревожността на съвременния човек

Тази събота в "Срещите" с философа и психолог Иво Величков си говорим за времето ни, което нарекохме оксиморонно.  И още - за възможностите на мисленето в нюанси, за тревожността на днешния човек и  влиянието на фалшивите позитивни послания. Слушайте ни в събота - след новините в 9.00 часа. 

обновено на 28.01.23 в 09:53

Търговската камара с подкрепа за Старото училище в Смолян

Сдружение „Търговско-Промишлена Камара – Пловдив“ подпомага набирането на средства за възстановяване на Старото училище към църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ /1836 г./ в Смолян, квартал Устово. Ангел Хронев, председател на Търговско-промишлената камара в Пловдив анонсира инициативата, като съобщи, че от средите на бизнеса идва..

обновено на 27.01.23 в 13:42

"Интервенция" на ежедневието от Цвета Ерменкова

Тази събота, от 17 и от 19 часа, в куклено- драматичен театър „Хенд“ е представянето на новата пиеса на Цвета Ерменкова, "Интервенция". Вход на събитието, свободен. Пиесата ще бъде представена от талантливите бъдещи актьори от школата на театър „Хенд“ - Далия Ангелова, Юлия-Ана Ивтиминова, Мария Николова, Ема Стоянова и Красимира..

обновено на 27.01.23 в 13:07

Кампанията "Сузи" набира средства за издаване на книга

Международният ден за възпоменаване на жертвите на Холокост, 27 януари отбелязваме с анонс за книга на фондация "Културни проекти".  Директорът на фондацията, оперната певица Ина Кънчева обяви кампанията за набиране на средства за отпечатване на книгата " Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди ”. Тя се очаква да излезе през..

публикувано на 27.01.23 в 09:30