Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу пробива до Водната палата

За пореден ден пловдивчани се събраха на протест срещу пробива до Водната палата. Близо 20 души издигнаха плакати с надписи: "Спрете Пробива!", "Паркове, а не магистрали"

Днешният протест бе и пряко насочен срещу ламаринените заграждения, които бяха поставени при старта на проекта.

Според протестиращите няма как пешеходците да преминават до тези мантинели, освен това те пряко ограничават видимостта на шофьорите, които правят десен завой да моста на Панаира.

Протестиращите казаха: "настояваме за обезопасяване на пътния участък край Пробива и пълно възстановяване на алеята край реката: "Ламаншът на Матийо и дупката на Зико"

Към настоящия момент, обезопасяването на пътния участък от страна на фирмата изпълнител и организация на движението създават изключителна опасност за пътно-транспортни произшествия и застрашават живота на преминаващите пешеходци, каза Константин Бобоцов от инциативата "Да спрем пробива при Водната палата". Той и протестиращите заявиха, че настояват за спешната намеса на ОД на МВР Пловдив, Институт за пътна безопасност Пловдив и заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов, които да поправят недопустимите пропуски в максимално кратък срок.

Прекратяването на строителните дейности при обекта, разкри и пълната разруха, до която доведоха незаконните действия на общината – унищожени зелени площи, премахнати дървета, разкопана тротоарна настилка и изтръгнати велоалеи, допълниха живеещи в съседство граждани на Пловдив. Те казаха още: Настояваме за незабавното изграждане и възстановяване на публичното пространство около реката в предишния му вид, включително и повторното засаждане на растителни и дървесни видове със същите размери и възраст.

"Окончателно спиране на Пробива сега!," поискаха недоволните от проекта. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Караджов се жалва, че са продадени имоти без знанието му

Прокуратурата разследва вещно укривателство по продажба на имоти на задържания експолицай Венцeслав Караджов, който има доживотна присъда за убийството на родителите си. При разпит самият Караджов заявил, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си, са били продадени два негови имота – вила в пловдивското село Дедево..

обновено на 17.05.24 в 20:06

Акция на ГДБОП в Пловдив и други градове за злоупотреба с еврофондове

Петима са в ареста след нощна спецакция на ГДБОП в Пловдив и пет града в страната. Действията на органите на реда са заради злоупотреби с еврофондове. Специализираната полицейска операция е реализирана на 15 май под надзора на прокуратурата.  Действията са осъществени от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на..

публикувано на 17.05.24 в 20:06

Започна изграждането на моста между Богдан и Московец

Започна изграждането на разрушения от водното бедствие в Карловско през септември 2022 година мост на пътя между селата Богдан и Московец. Движението ще се извършва по обход, от северозападната страна на досега съществуващия път, съобщават от Община Карлово.

публикувано на 17.05.24 в 16:18

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39