Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват Рут Колева за хулиганство в Перущица

Прокуратурата в Пловдив проверява сигнала на кмета на Перущица срещу Рут Колева за заснетия клип пред Паметника на трите поколения и саркофага. Според кмета Мария Вълканова с фотосесията на Рут Колева са извършени непристойни действия, изразяващи неуважение към жителите на града и обществото като цяло. 

В рамките на месец полицаи от Стамболийски ще разпитат свидетели на случилото се, ще проверяват достъпа до Паметника и дали той се поддържа. 

Ако бъдат събрани доказателство ще бъде образувано досъдебно производство за хулиганство. 

Сигналът на кмета на Перущица е изпратен на 4 ноември в Районна прокуратура Пловдив, а по- рано днес след възмущение в социалните медии Рут Колева се извини и изтри снимките от профила си. 

Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха...", написа Колева и добавя "не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници".

Певицата обещава, че когато се върне в България ще направи дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спряха ремонта на ОУ "Елин Пелин" заради почти зазидан барелеф

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи. "... В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

обновено на 20.04.24 в 09:40

Отварят пещерата "Добростански бисер" за посетители на 1 май

Пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.  Това е един от най-посещаваните обекти в Родопа планина, тя се намира на 5 км. от асеновградското с. Добростан.  Там живее малка колония прилепи. Голяма част от обекта е зает предимно от сталагмити и сталактони, а измежду тях са разположени и т. нар. "Синтрови езера". Със..

публикувано на 20.04.24 в 09:15

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46