Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът: Стадион "Христо Ботев" се строи по време на война

Няма достатъчно пари за цялостното довършване на съоръжението, заяви Здравко Димитров

Феновете искат стадион "Христо Ботев" напълно покрит с козирка
Снимка: Радио Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров призна, че към момента няма достатъчно средства за завършването на стадион "Христо Ботев". Той направи това по време на днешното заседание на Общинския съвет след изказване на общинския съветник Слави Георгиев, който го упрекна, че три години е мълчал и не е казвал колко пари ще са нужни за завършване на съоръжението.

„Защо е обещавано едно да се случи на стадион „Христо Ботев“, а първо се случва в много по-бавни темпове и второ – непрестанно се искат повече пари? Кога и в какъв вид ще бъде завършен този стадион? Този отговор отсъства. Той обаче бе даден от един партиен лидер и един бивш регионален министър. Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров, да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона. Три години бягахте от тази конкретика и няколко пъти даже феновете на Ботев ви искаха оставката. Призовавам ви да бъдете малко по-изряден, когато става дума за толкова колосална сума“, заяви Слави Георгиев.

„Забавлявам се, когато човек като Слави Георгиев говори за спорта. Що се отнася за стадион „Христо Ботев“ – няма да спра да споменавам, че имаше война. Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате. Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители“, отговори Здравко Димитров.

Само преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети строежа на стадион „Христо Ботев“ и заяви, че е договорено на „Колежа“ да се играе мач от Суперкупата на Европа, като изрази мнение, че „Христо Ботев“ трябва да е пример за изграждането на стадиони на столичните грандове Левски и ЦСКА.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голът на Конте е номер 1 във финала за Купата

Голът на Антоан Конте, с който Ботев (Пловдив) поведе на Лудогорец с 1:0 във финала за Купата на България, бе определен за номер 1 в мача. Българската професинална футболна лига пусна допитване сред футболните фенове, които можеха да избират между петте попадения в мача, който пловдивчани спечелиха с 1:0. Антоан Конте засече топката с глава,..

публикувано на 23.05.24 в 16:04

Мохамед Брахими напуска "Ботев"

Мохамед Брахими ще продължи кариерата си в друг клуб след края на сезона, съобщиха от щаба на "Ботев" (Пловдив). За "Ботев" нападателят изигра 44 мача, в които вкара 2 гола и даде 10 асистенции, сред които и една във финала срещу Лудогорец само преди няколко дни. С „жълто-черния“ екип Брахими спечели бронзовите медали в първенството, както и Купата на..

публикувано на 23.05.24 в 12:09

Лудогорец с рутинна победа над Локомотив

Лудогорец победи с убедителното 3:0 Локомотив Пловдив в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига. Разградчани вкараха два бързи гола чрез Руан Круз, а в 32-рата минута Квадво Дуа добави един гол.  Преди началото на двубоя футболистите на Локомотив Пловдив направиха шпалир за разградчани.  Макар двубоят да имаше празничен характер, Лудогорец изглеждаше, че..

обновено на 23.05.24 в 10:20

Лъчо Балтанов с последен мач за първия отбор на Ботев

Лъчо Балтанов ще изиграе последния си мач с екипа на Ботев срещу Арда. Ето какво съобщиха от клуба: В предстоящия мач с Арда един от нашите капитани Лъчезар Балтанов ще изиграе последния си мач с първия отбор на Ботев (Пловдив). От следващия сезон Балтанов ще е играещ помощник треньор в дублиращия тим на Ботев. Елате на стадиона в понеделник (27 май),..

публикувано на 22.05.24 в 18:03

Италианци искат талант на Ботев

Отборът на Болоня, който заема третата позиция в Серия „А“ и е сигурен участник в Шампионската лига през следващия сезон, е поискал под наем от Ботев (Пловдив) младия талант Димитър Папазов. Новината съобщи италианският журналист Лоренцо Лепоре. Според информацията шефовете на „червено-сините“ се поискали под наем Папазов с опция за закупуване, но..

публикувано на 22.05.24 в 17:59