Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет призова АПИ да постави маркировка на пътя до Кричим

| обновено на 10.11.22 в 17:04

Кметът на община Кричим призова АПИ да постави спешно маркировка на пътя от село Куртово Конаре до началото на Кричим. Участъкът  е част от републиканската пътна мрежа и бе основно ремонтиран на два етапа – през 2020 година и през лятото на тази. 

Според Атанас Калчев обаче и до момента пътната отсечка е без маркировка и пътни знаци, което е предпоставка за катастрофи при лоши климатични условия и във вечерните и нощни часове. Според кмета на Кричим, за да не се случват пътни инциденти  е редно институциите незабавно да пристъпят към решаването му.


Още от категорията

Нов протест срещу паметника на Альоша в Пловдив

Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив ще се проведе протест с искане за неговия демонтаж.  Организатор е гражданската инициатива  "Искаме български паметник".    Поводът за днешната акция е  датата 23 февруари, заради асоциацията с честването на празника на Съветската армия в миналото у нас.   Инициаторът на проявата д -р..

обновено на 23.02.24 в 15:45

Заловиха пийнал шофьор два пъти за час в Пловдивско

Пийнал шофьор беше заловен два пъти за час с две различни коли в Пловдивско, съобщиха от полицията.  Водачът бил спрян за проверка по обяд със служебен лек автомобил в село Йоаким Груево и бил тестван с дрегер. А паратът отчел над 0,8 промила и полицаите съставили акт на водача. Освен това те му взели книжката и му връчили талон  за..

публикувано на 23.02.24 в 15:34

Увеличените възнаграждения на съветниците в Пловдив са незаконни

Областният управител Илия Зюмбилев може да върне като незаконосъобразно решението, с което пловдивските общински съветници определиха размера на възнагражденията си.  Пред Радио Пловдив Зюмбилев обясни, че в понеделник, 26 февруари, ще направи последна консултация с юридическите си експерти, преди да вземе решение. По думите му, при вземане на..

публикувано на 23.02.24 в 15:27

Ало-измамници опитаха да отмъкнат 100 000 евро от смолянчанин

Опит за телефонна измама за 100 000 евро предотвратиха полицаи от Смолян.  На домашния си телефон на 78- годишен мъж от града получава съобщение, че негова близка е блъснала дете на пешеходна пътека, което е починало. Близките на детето са внесли жалба в полицията, но били склонни да я оттеглят срещу сумата от 100 хиляди евро. Последвало..

публикувано на 23.02.24 в 13:49

Затварят до средата на април цяла улица край Централна гара

Заради строителството на пробива под Централна гара, от  днес до 11 април улица „Доктор Никола Ковачев“ се затваря за движение изцяло.    След като на предишен етап тя бе недостъпна откъм бул. „Васил Априлов“, от днес забранен е и достъпът откъм ул. „Кавала“.  Вече е възстановено маршрутното разписание на автобусни линии №9 и 15 по..

обновено на 23.02.24 в 11:49