Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Пазарджик строят приют за бездомни животни със 150 места

| обновено на 14.11.22 в 10:19
2
Снимка: БНР, снимката е на приюта в Павликени


В Пазарджик започва процедурата по изграждане на приют за бездомни животни. Предвижда се капацитетът му  да е до 150 места.

Работна група започна оглед на терените, които са подходящи за изграждането на това съоръжение. Парцелите са в края на града и в близки две села, като от общината уточняват, че приютът ще е извън населените места. 

Градската управа ще разчита и на експертизата на „Четири лапи“, както и на доброволци от PAW- Пазарджик.  

През последните години в страната има само два функциониращи приюта за бездомни животни - в Троян и в Павликени. Работна група ще посети местата там, за да се запознае с тяхното ноу-хау. 

Предвижда се строителството на съоръжението да започне през следващата година, като през месец февруари в общинския бюджет ще бъдат заложени финансовите параметри, числения състав и бюджет на новото общинско предприятие. 

Очакванията са приютът да бъде готов до средата на 2023-та година. 


Галерия

Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32