Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ще има кризисно правителство с ограничен мандат

„Ще има правителство, но при всички случаи, без значение на мнозинството, което ще бъде формирано, то ще бъде с ограничен мандат с ясно разполагане във времето и ще има кризисен дневен ред“. Това коментира политологът Страхил Делийски в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Според него по-вероятно е ГЕРБ да сформира мнозинство, отколкото „Продължаваме промяната“, които ясно заявиха, че поемат ролята на опозиция.

„ГЕРБ показват, че ще направят всичко възможно да реализират първото си място без значение с техен или друг мандат. Възможното мнозинство около ГЕРБ се видя при избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание  – ГЕРБ,  ДПС, „Български възход“ и БСП на Нинова“, коментира Делийски.

Според него в Народното събрание не би трябвало да има проблеми партиите да се разберат за параметрите на бюджета, тъй като нямат чак такива големи различия.

Страхил Делийски подчерта, че колкото повече време минава, толкова повече очакванията и нагласите да има редовно правителство се увеличават.

Политологът добави още, че със сигурност освен публичните срещи между партиите текат и други. Често обаче този тип разговори били по-ефективни. 


Още от категорията
Евелина Славкова

Всички партии са готови за изборите, но са и уморени

В програма "Точно днес" разговор с Евелина Славкова , социолог от агенция "Тренд" за нагласите да отидем на петите извънредни избори, за машинния и за хартиения вот, за коалициите, които ще се изградят.  Евелина Славкова коментира конфликта в Пловдив с поисканата оставка на кмета Здравко Димитров, като припомни, че той датира още от 2022 г., когато..

публикувано на 07.02.23 в 10:21

Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров. Пред Радио Пловдив Георгиев..

публикувано на 07.02.23 в 09:53

Още 27 спасители доброволци заминават за Турция от Пловдив

От Пловдив тръгва екип за районите, пострадали от опустошителното земетресение в Турция. Нашите спасители пътуват за Газиентеп, на границата със Сирия .  Пред Радио Пловдив Георги Влайков от сдружение "Аварийно Спасяване Пловдив" съобщи, че заминава доста разнообразен екип от 27 човека , в който има лекар, парамедици, хора, изучавали..

обновено на 07.02.23 в 08:29

Пловдив е в режим на оцеляване, проблемите се трупат

За нашите измерения - Пловдив, поисканата и неполучена оставка на кмета Здравко Димитров, за управлението в криза, говорим със заместник-председателя на ОбС Евелин Парасков  от партия "Съюз за Пловдив". Той каза, че в тази битка, която се очертава на националното и местното ръководство с кмета на Пловдив няма да има победители. "Решението на..

публикувано на 07.02.23 в 07:52

Лидерът на ГЕРБ е отговорен за скандалите в Пловдив

Скандалите в ГЕРБ - Пловдив са закъснели от гледна точка на лошата работа на местната власт, на харченето на публични средства и на нарушения на обществени поръчки в предишния мандат, коментира пред Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Резултатът са нарушения, които   ще се плащат от джоба на пловдивчани и преки загуби за хората, които живеят..

публикувано на 06.02.23 в 16:10