Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Капана с дъх на мъх

| обновено на 20.11.22 в 10:41
5
Снимка: Личен архив

„С дъх на мъх“ се казва изложбата с авторски бижута на Деница Илиева, на 24-и ноември, от 19 часа в пространството на улица „ул. „Христо Дюкмеджиев“ 14, в Капана. Началото на събитието ще бъде дадено с творческата работилница „Сетива“, от 18 часа и работа с минерали от недрата на Родопите. 

Деница Илиева, с творческото име КубЕра, е дипломирана актриса, йога преподавател и човек, който твори красота с ръцете си и усеща духа на природата със сърцето си.

Творческата  работилница е замислена като сетивен експеримент, свързан с минералите. Деница Илиева ще разкаже техните легенди, нашепващи от векове вълшебните им свойства. Тя ще говори за творчество, изкуство и красотата на природата, която ни заобикаля. Работилницата е с вход свободен, но се изисква предварителна заявка за участие, заради ограничения брой места. Информация във фейсбук страницата на събитието.

Проектът се случва с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма "Творчески стипендии" 2022 година. Прекрасният плакат, за събитието, е дело на Милен Богоев.

Още от разговора ни с Деница Илиева, чуйте в интервюто за неделния „Шейкър“. 


По публик