Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес е в сила платеното паркиране в Смолян

| обновено на 21.11.22 в 10:40

От днес влиза в сила платеното паркиране в Смолян. Още преди месец бяха монтирани паркомати до първите пет сини зони. 

За паркирането ще се плаща в часовете от 08.30ч. до 17.30ч. в работни дни със SMS. 

Цената за 1 час престой е 1.00 лев с  ДДС плюс цената на SMS.

Всеки изпратен SMS извън работното време на зоните за платено паркиране няма да бъде таксуван.

В първия етап срещу заплащане ще става спирането на автомобилите на:
1. Улица „Арх.Петър Петров“- обособените паркинги и уширенията на пътното платно;
2. Паркинг на бул. „България“, намиращ се пред сградата на ФИ Банк
3. Паркинг в общински имот на ул. Капитан Петко войвода“ /изгорялото училище/
4. Паркинг до ОББ
5. Локалното платно пред Областната и Общинската адиминистрации

Зоните за платено паркиране се обозначават допълнително с информационна табела, в която са описани условията на паркиране, размерът на таксата за паркиране и начина на заплащането ѝ, както и принудителните мерки, които се прилагат.

Когато даден автомобил паркира на място в зона за платено паркиране е необходимо да се направи плащане, дори и водача да не е напуснал МПС.

Във всяка зона за платено паркиране се осигуряват фиксирани и обозначени с пътен знак Д21–„Инвалид” места за паркиране на ППС, превозващи и/или управлявани от хора с трайни увреждания.

Ако не сте заплатили престоя си, Вашият автомобил ще бъде принудително задържан, чрез използване на техническо средство (скоба), до заплащане на съответната санкция. Скобата се поставя на предното колело на автомобила от страната на водача. Ако в рамките на работното време не бъде заявено отскобяване на ППС е възможно репатриране на ППС до Наказателен паркинг или налагане на санкция глоба с фиш.

Цената за освобождаване на принудително преместено ППС от специализирания Наказателен паркинг е в размер на 50.00 лева с ДДС и 2.00 лева с ДДС/час престой (за всеки започнат час).

Когато водачът се яви на мястото на нарушението преди репатриращия автомобил да потегли – автомобила се освобождава на място, след заплащане на половината от сумата на разходите по преместването на превозното средство в размер на 25.00 лева с ДДС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жители на Брестовица блокираха връзката между Пещерско шосе и Околовръстния път. Така те изразяват недоволството си от нерешения проблем с качеството на питейната вода в селото, в която има манган, мътна е и негодна за пиене. "Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната вода на Брестовица. Това, което се изискваше от община..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06