Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ планират манипулация на местните избори

„ГЕРБ са толкова арогантни и газят изборното законодателство, защото планират мащабна манипулация на местните избори, които знаят, че ще изгубят от „Демократична България“ и "Продължаваме Промяната“. Това коментира Йордан Иванов от „Демократична България“ в предаването Точно днес на Радио Пловдив.

Той добави още, че ако изборният кодекс бъде приет в така предложения вид от Народното събрание, то от „Демократична България“ ще настояват президента да наложи вето. Припомням, че днес партията се среща на консултации с държавния глава.

Йордан Иванов коментира също така, че всички разумни предложения на партията му не са били прието - за осветляване кода на машините,  за преброителните центрове.

„Препятства се възможността за гласуване на българите в чужбина. За щастие, имаме добра новина и тя е от вчера. 

ГЕРБ приеха нашето предложение за създаване на временна комисия – рестартиране на процеса, защото диалога в момента означава той да бъде воден в някаква институционалност, срокове, дневен ред, а не по кабинетите и договорки по нощите. ГЕРБ дадоха назад заради страх от улицата“, коментира Иванов и добави, че ГЕРБ категорично трябва да остане в изолация по отношение на мандатите. 

Цялото интервю чуйте в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38

Ръст на доходите има, но картината не е толкова розова

Ръст на доходите има, но картината не е чак толкова розова както излиза от данните на НСИ, тъй като цифрите са усреднени. Това обясни икономическият анализатор на КНСБ Петър Мишев по повод данните на статистическия институт, че доходите на лице от домакинството са се повишили с 20,4% през изминалата година. Икономическият анализатор обясни,..

публикувано на 19.04.24 в 10:58

Градината пази духа на Вазов и е най- подходящо да носи името му

Историкът Стефан Шивачев подкрепя идеята градината на ул. "Христо Г. Данов" да носи името на Иван Вазов. Той се вкючи в дискусията, подета от администрацията на район "Централен" не само с аргументи от документите, но и с тезата, че Пловдив дължи на Патриарха на българската литература този спомен и признателност. Да, наистина идеята за създаването на..

публикувано на 19.04.24 в 10:44