Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Тримонтиада 2022" - съпричастност с Украйна

Зимното издание на Международния музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив през последния уикенд на месец ноември – 26 и 27.11.2022г.

Музикалното събитие е посветено на Украйна и темата е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. 

Организатор на "Тримонтиада", фестивал превърнал се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. 

Програмата на "Тримонтиада 2022"

26.11.2022 /събота/

Начало: 19 часа в Първо Студио на Радио Пловдив

Класическа песенна вечер с тенорът Кристоф Щрел (Германия - Австрия) и пианистката Паулине Тукиаинен (Финландия - Австрия).

В програмата: известни и рядко изпълнявани песни и романси от европейски и руски композитори, като Шуберт, Шуман, Волф, Чайковски и др.

Вечерта съдържа и изпълнения на млади участници от МКО “Франк Мартен”.

27.11.2022 /неделя/

Начало: 16 часа в Първо Студио на Радио Пловдив.

Програмата съдържа произведения на руски композитори, създадени в Украйна или свързани с нея.

Модест Мусоргски: “Картини от една изложба”

Изпълнява: Галина Врачева

П.И.Чайковски, Галина Врачева Клавирна транскрипция на сюита от избрани части из балета “Лебедово езеро”.

Галина Врачева, пиано импровизации по зададени теми на слушателите в залата.

Роберт Шуман: “Любовта на поета”

Изпълняват:
Серж-Етиен Фрайтаг, баритон (Швейцария)
Андреа Йермини, пиано (Швейцария)

Концертите ще бъдат излъчвани директно в ефир. Слушателите са поканени да се включат в активна дискусия с изпълнителите. Входът е свободен.

Студиото затваря вратите си 10 минути преди началото на концертите.


БНР подкасти:

Още от категорията

БНР - Радио Пловдив обявява конкурс за репортери

Радио Пловдив набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността  "репортер/редактор"  в информационния си екип . Конкурсът ще се проведе на три етапа  като първият е кандидатстване по документи до 12. 02. 2023г. включително . Кандидатите трябва да имат добра говорна техника, висше образование или да са завършили семестриално.  На..

обновено на 07.02.23 в 12:29
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова – дългогодишен радиоводещ, позната на слушателите от ефира на една от първите частни радиостанции..

обновено на 05.02.23 в 14:09
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните наводнения през миналия  септември и последиците от тях в Пловдивска област - кореспондентът на БНР..

обновено на 26.01.23 в 10:48

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам Байрамогуларъ , обой са солисти на Държавен симфоничен оркестър в Анталия. Те ще свирят заедно с..

публикувано на 26.01.23 в 08:05