Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Тримонтиада 2022" - съпричастност с Украйна

Зимното издание на Международния музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив през последния уикенд на месец ноември – 26 и 27.11.2022г.

Музикалното събитие е посветено на Украйна и темата е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. 

Организатор на "Тримонтиада", фестивал превърнал се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. 

Програмата на "Тримонтиада 2022"

26.11.2022 /събота/

Начало: 19 часа в Първо Студио на Радио Пловдив

Класическа песенна вечер с тенорът Кристоф Щрел (Германия - Австрия) и пианистката Паулине Тукиаинен (Финландия - Австрия).

В програмата: известни и рядко изпълнявани песни и романси от европейски и руски композитори, като Шуберт, Шуман, Волф, Чайковски и др.

Вечерта съдържа и изпълнения на млади участници от МКО “Франк Мартен”.

27.11.2022 /неделя/

Начало: 16 часа в Първо Студио на Радио Пловдив.

Програмата съдържа произведения на руски композитори, създадени в Украйна или свързани с нея.

Модест Мусоргски: “Картини от една изложба”

Изпълнява: Галина Врачева

П.И.Чайковски, Галина Врачева Клавирна транскрипция на сюита от избрани части из балета “Лебедово езеро”.

Галина Врачева, пиано импровизации по зададени теми на слушателите в залата.

Роберт Шуман: “Любовта на поета”

Изпълняват:
Серж-Етиен Фрайтаг, баритон (Швейцария)
Андреа Йермини, пиано (Швейцария)

Концертите ще бъдат излъчвани директно в ефир. Слушателите са поканени да се включат в активна дискусия с изпълнителите. Входът е свободен.

Студиото затваря вратите си 10 минути преди началото на концертите.


БНР подкасти:

Още от категорията

Идва вторият сезон на подкаста за икономика с Георги Стоев

Ex ante - подкастът за икономическо мислене с автор Георги Стоев - продължава със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите.  Както и в сезон 1, ще продължим да развиваме идеи как да взимаме хладнокръвни рационални решения, основани на икономическа логика. Основната цел на подкаста е да насърчим личната отговорност при взимане на..

обновено на 01.12.23 в 16:44

Радио Пловдив е домакин на фестивал на компютърната музика

XXII-рият Международен форум- фестивал  „ Вселената на компютърната музика 2023” започва на 05.12.2023г. в Първо студио на Радио Пловдив. Музикалното събитие ще продължи три дни, като всяка вечер от 19.00 до 20.00 часа концертите ще бъдат излъчвани по Радио Пловдив. Стартирал като национален през 1989 година фестивалът, обединяващ творците..

публикувано на 30.11.23 в 13:48

Живко Петров Трио с концерт в Радио Пловдив довечера

Живко Петров Трио гостува в Първо студио на Радио Пловдив  от 19 часа довечера. Триото се състои от Живко Петров на пиано, Димитър Семов на барабани и Димитър Карамфилов на контрабас. Преди броени дни триото тръгна отново на турне с албума ,,По пътя“ ( „On The Way”), в който музикантите представят 11 пиеси, свързани с красиви места - Рим,..

обновено на 22.11.23 в 07:07

Мери от "Мери Бойс Бенд" с концерт в Радио Пловдив

Мери от "Мери Бойс Бенд" (Мария Мутафчиева)  завладява пловдивската публика с акустичен концерт в Първо студио на Радио Пловдив. Събитието е в петък (17.11.2023) и е с начален час 19 часа.  Мери ще представи пред пловдивските меломани своя самостоятелен албум "Продължавай да мечтаеш".  На сцената с нея ще бъде китаристът на "Мери Бойс Бенд" -..

обновено на 17.11.23 в 10:51

Концерт „Еклектик“ в Първо студио на Радио Пловдив

Концерт „Еклектик“ на Калоян Куманов Квартет ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Концертният   формат „Еклектик“ е създаден специално за заключителното събитие на платформата “Камерна сцена Пловдив“ за 2023г. и ще бъде представен за първи път пред пловдивска публика.   На сцената излиза един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас..

публикувано на 16.11.23 в 07:46